Eνημερωτική καμπάνια για την θανάτωση των θαλασσίων χελωνών

Ο Δήμος Ναυπλιέων ΔΟΠΠΑΤ, με αφορμή την πανμεσογειακή δράση ″Clean Up the Med″ που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην χώρα μας, καθώς και των δυο παγκόσμιων ημερών, Περιβάλλοντος (05/06/15) και Ωκεανών (08/06/15), θα προχωρήσει σε μια ενημερωτική καμπάνια αναφορικά με τα αυξημένα κρούσματα θανάτωσης των θαλασσίων χελωνών caretta caretta στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή! 

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/SmyKxIjlDII” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

 

 Στην δράση θα συμμετέχουν, μαθητές από το 1ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν και με έντυπο υλικό από τον επικεφαλής του τομέα Περιβάλλοντος! Η δράση θα λάβει χώρα την Τρίτη 14/06/2016 και ώρα 10.00πμ. στην παραλία της Καραθώνας!


ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2016

Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν και η πραγματικότητα συχνά μας ξεπερνά, η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς για 21η χρονιά στα πεδία της προστασίας των ακτών, της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, του εθελοντισμού και της ουσιαστικής συμμετοχής στη διαφύλαξη του φυσικού μας κεφαλαίου.

Πάρε μέρος σε μια πανελλαδική γιορτή για το περιβάλλον!
Από το 1995 η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ενώνει κάθε χρόνο όλη τη χώρα σε μια τεράστια κοινή δράση. Για δύο μήνες απ’άκρη σ’άκρη της Ελλάδας, μικροί και μεγάλοι γίνονται κομμάτι της πιο μαχητικής «αλυσίδας» ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση και τον εφησυχασμό. Φέτος, παράλληλα με τους καθαρισμούς, αναδεικνύουμε το πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπ’αριθμόν 1 ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Ένα μικρό βήμα για σένα, ένα μεγάλο για τις ακτές μας!
Όρισε τον τόπο και το χρόνο που θέλεις να γίνει ο καθαρισμός και συμπλήρωσε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής ή, εναλλακτικά, “κατέβασε” και στείλε τη φόρμα συμμετοχής συμπληρωμένη στο medsoscleanup@gmail.com ή μέσω φαξ στο 210 8228795.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντονίζει όλη την προσπάθεια, στέλνοντας σακούλες απορριμμάτων και έντυπο ενημερωτικό υλικό (καρτ-ποστάλ και Φύλλα Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών – υλικό που στη συνέχεια επεξεργάζεται το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών), «ανεβάζοντας» στην ιστοσελίδα του πληροφοριακό υλικό και διοργανώνοντας κεντρικούς καθαρισμούς στην Αττική και αλλού.

Κάνε το καλό και έλα στο γιαλό… Σε περιμένουμε!
Μπορεί η τυπική διάρκεια της εκστρατείας να είναι 1/5 -30/6, λόγω του Πάσχα, όμως, θα χαρούμε να «σπάσουμε» τους χρονικούς περιορισμούς. Αν θες να υλοποιήσεις κάποιον καθαρισμό πριν τις διακοπές του Πάσχα ή να τον συνδυάσεις με την εξόρμησή σου, είμαστε εδώ για να συντονίσουμε τη δράση σου και να σου προωθήσουμε το απαραίτητο υλικό.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο