Γυναίκες και άνδρες έκαναν περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στο Ναύπλιο (βίντεο)

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον εσπερινό, την παράκληση, τα εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο και την περιφορά του επιταφίου της Παναγίας, για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές Κατοικίες στην πόλη του Ναυπλίου, που κάθε χρόνο τελούνται την προπαραμονή της εορτής 13 Αυγούστου.

[iframe width=”554″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/OnrCLGj6xXI” title=”ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 13/8/2022″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Κατά την διάρκεια των εγκωμίων και την ώρα που ο Ιερέας έψαλε το «έραναν τον τάφο», από την οροφή της εκκλησίας λουλούδια έραναν την εικόνα της Παναγίας . 

epitaf22naf3

Μετά το πέρας των εγκωμίων πιστοί περιέφεραν τον επιτάφιο της Παναγίας σε όλη την περιοχή των Εργατικών κατοικιών προς ευλογία των κατοίκων. 

epitaf22naf2

Κατά την διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου άνδρες αλλά και γυναίκες μετέφεραν το σώμα της Παναγίας, ένα έθιμο που γίνεται στα Επτάνησα και που αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο Ναό την προπαραμονή της εορτής.

Πηγή : https://www.argolikeseidhseis.gr/

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο