Με την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας το Ναύπλιο τιμάει την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πάρκο του Κολοκοτρώνη στο κέντρο του Ναυπλίου το απόγευμα της Τρίτης 23 Μαρτίου παρουσιάστηκε σε ψηφιακή μορφή έκθεση με πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη σπουδαίων δημιουργών που αποτύπωσαν στον καμβά στιγμές και πρόσωπα από Ελληνική Επανάσταση του 1821.

[iframe width=”575″ height=”323″ src=”https://www.youtube.com/embed/pv-d4MgDIZ4″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στο σημείο έχουν στηθεί ειδικές οθόνες όπου προβάλλονται πίνακες με προσωπογραφίες ηρώων και πρωταγωνιστών της Ελληνικής επανάστασης και στιγμές από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, ενώ υπάρχει ειδικός φωτισμός στον ανδριάντα του Στρατηγού του αγώνα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ως ένδειξη φόρου τιμής.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση και αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς η πανδημία δεν αφήνει περιθώρια για τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Να τονίσουμε πως και σε κεντρικά και εμβληματικά σημεία στην πόλη του Ναυπλίου έχουν τοποθετηθεί μεγάλα banner με προσωπογραφίες ηρώων και λάβαρα της επανάστασης, δίνοντας στην Πρώτη Πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους χαρακτήρα εορταστικό και επετειακό.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο