Απίστευτο: Βγήκαν τα σύκα στο Ναύπλιο από την ασυνήθιστη καλοκαιρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η παρατεταμένη καλοκαιρία στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο έχει ως συνέπεια να βγουν τα σύκα στην περιοχή της παραλίας Καραθώνας.

Οι φωτογραφίες είναι σημερινές 11 Ιανουαρίου 2021 και θυμίζουν κατακαλόκαιρο όταν και όπως όλοι μας ξέρουμε είναι η εποχή της ωρίμανσης των σύκων.

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε οι συκιές δεν έχουν φύλλα καθώς τα δέντρα αυτά ειναι φυλλοβόλα. Η συκιά είναι δένδρο που δεν αντέχει τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Κατά τους χειμερινούς μήνες τα δένδρα μένουν χωρίς φύλλα αλλά οι οφθαλμοί τους έχουν μικρής διάρκειας λήθαργο που αν η θερμοκρασία θα μπορούσε να ήταν συνέχεια κοντά στους 15oC θα είχε βλάστηση όλο το χρόνο. Η θερμοκρασία σύμφωνα με τον αυτόματο μετεωρολογικό του meteoclub.gr στο Ναύπλιο το απόγευμα της Κυριακής άγγιξε τους 23,9 θερμοκρασία ρεκόρ για την εποχή.

NAFPLIO PARATETAMENH KALOKERIA BGHKAN TA SUKA4

NAFPLIO PARATETAMENH KALOKERIA BGHKAN TA SUKA1

argolikeseidhseis.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο