Σε εξέλιξη οι αναπλάσεις – Η σειρά της Κοινότητας Κοιλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλάζει όψη ο κοινόχρηστος χώρος μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα στο κέντρο της Κοιλάδας, καθώς σε φάση εκτέλεσης βρίσκεται ένα έργο πνοής που θα μεταμορφώσει σημαντικά την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.

Το έργο «Αναπλάσεις Κοιλάδας» προϋπολογισμού 29.999,59 € με ΦΠΑ, ξεκινάει άμεσα. Η τεχνική έκθεση – μελέτη, σε επιφάνεια περίπου 385 τ.μ., περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης τοπίου, δαπεδόστρωση χώρων κίνησης πεζών, κατασκευή πέτρινων καθιστικών και οργάνωση χώρων φύτευσης.

Ελεύθερος χώρος και επαρκής φωτισμός, νέα καθιστικά, αναμόρφωση των παρτεριών στις πλευρές της πλατείας που αποκτούν ομοιομορφία και επενδύονται με πέτρα και αρκετό πράσινο. Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη επιχειρείται η ανάδειξη των αξιόλογων υπαρχόντων στοιχείων της πλατείας, ενώ προτείνονται ήπιες παρεμβάσεις, οι οποίες όμως θα έχουν υψηλό αισθητικό και λειτουργικό αντίκτυπο.

Σκοπός των εργασιών είναι να γίνει η πλατεία πιο λειτουργική, να μπορεί να φιλοξενεί τους επισκέπτες, και να γίνει σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους της κοινότητας.

Το έργο εντάσσεται στο σχέδιο τεχνικών παρεμβάσεων που έχει εκπονήσει η Δημοτική Αρχή και αφορά τις Κοινότητες της Ερμιονίδας, με διαμορφώσεις λειτουργικών δημοτικών χώρων που θα αναδεικνύουν τα στοιχεία που συνυπάρχουν (αστικό και φυσικό τοπίο) και θα εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες, δημιουργώντας πρότυπους κοινόχρηστους χώρους, δίνοντας στους δημότες πολλαπλές επιλογές χρήσης και δραστηριοτήτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

Tιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του...

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο