Ο Δήμος Ερμιονίδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε 18-20 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Μια διοργάνωση που αποτελεί το κορυφαίο σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου τόσο για στην Ελλάδα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο..

Η Philoxenia πλαισιώθηκε από πλήθος παράλληλων γεγονότων και δράσεων με σημαντικότερο το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για τον Αθλητικό Τουρισμό και πώς αυτός συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, το οποίο παρακολούθησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αγγελική Λούμη.

Είναι το γεγονός που αφουγκράζεται την παγκόσμια τουριστική αγορά και συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ώστε να μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη προορισμών και εμπειριών, αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Τον Δήμο Ερμιονίδας εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης, κ. Αριστείδης Μπίμπας και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας- Πορτοχελίου (ΕΞΕΠ), κ. Μιχάλης Τριγκάκης.

Ο Δήμος Ερμιονίδας φιλοξενήθηκε στο περίπτερο 15, στο stand 21 ως συνεκθέτης μαζί με άλλους Δήμους της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, δημιουργώντας τρία εντυπωσιακά, κατά γενική ομολογία, stands με άρωμα των τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών γλυκισμάτων της Ερμιονίδας. Με εικόνες και βίντεο μεταφέραμε απ’ άκρη σε άκρη τις πλούσιες ομορφιές του Τόπου.

Οι επισκέπτες, οι επαγγελματίες και οι φορείς του Τουρισμού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γευτούν τα προϊόντα του τόπου μας, ζητώντας πληροφορίες, ώστε να μπορέσουν να τα προμηθευτούν και να επισκεφθούν την Ερμιονίδα.

Πραγματοποίησαν συναντήσεις με επιχειρηματίες του Τουρισμού, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, hosted buyers από διάφορες χώρες αλλά και με φορείς του Τουρισμού. Το περίπτερό τους, επισκέφθηκαν και πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συζητήσεις μαζί τους, ο Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας, η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κων/νος Ζέρβας, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ελλάδος, κ. Γρηγόρης Τάσιος, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Βουλευτής κ. Θεόδωρος Καράογλου και Δήμαρχοι Δήμων της Πελοποννήσου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον προορισμό Ερμιονίδα αλλά και να γευτούν τα εξαιρετικά προϊόντα της.

Επίσης, είχαντην ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ουσιαστικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο κ. Α. Τζήκα και τον Γενικό Διευθυντή κ. Α. Τσαξιρλή της ΔΕΘ HELEXPO, τον ειδικό συνεργάτη της ΔΕΘ και Πρόεδρο του Μουσείου ”Μίκης Θεοδωράκης” της Ζάτουνα, κ. Π. Παρασκευόπουλο και την παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδα κ. Γεωργία Νταγάκη, με τους οποίους ετοιμάζουν κάποιες δυνατές πολιτιστικές εκδηλώσεις εδώ στην Ερμιονίδα, που θα σας ανακοινώσουν στο άμεσο μέλλον. Στο Περίπτερό τους, βρέθηκε και ο αγαπημένος πρώην Γ. Διευθυντής των Ξενοδοχείων AKS και νυν Διευθυντής του ”The Met Hotel” στην Θεσσαλονίκη, κ. Κ. Κάκκαρης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν, όπως το Συμβούλιο των Ξενοδoχειακών ενώσεων Ελλάδος με την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, όπου τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Μιχάλης Τριγκάκης, ενώ ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γεωργόπουλος είχε μια ενδιαφέρουσα επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κων/νο Ζέρβα, στον οποίο προσέφερε προϊόντα της Ερμιονίδας και την επετειακή έκδοση του Δήμου ”Η Συμβολή της Ερμιονίδας στην Επανάσταση του 1821”.

Το brand name Ermionida γίνεται γνωστό, η Ερμιονίδα αποτελεί πλέον έναν από τους ελκυστικότερους ασφαλείς προορισμούς της Πελοποννήσου, παίρνει την θέση που της αξίζει στην αγορά Τουρισμού και είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό.

Ύστερα από σκληρή δουλειά καταφέρνουν επιτέλους να παίρνουν τα επιθυμητά τουριστικά μεγέθη.

Η καρδιά του Τουρισμού χτύπησε στην Θεσσαλονίκη και αυτοί ήταν εκεί, δίνοντας δυναμικό παρόν για να ακουστεί δυνατά και η καρδιά της Ερμιονίδας, ώστε να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να διεκδικήσουν, να οργανώσουν την επόμενη μέρα στον Τουρισμό και να προβληθούν ως προορισμός.

6α 1 scaled

5α 1 scaled

1 9

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο