Γιάννης Γεωργόπουλος: Ο,τι καταστράφηκε θα το ξαναφτιάξουμε μαζί

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ερμιονίδας αναφέρει: Η Ερμιονίδα μας είναι και θα παραμείνει ένα παγκόσμιο πρότυπο τουρισμού και δεν μας λυγίζουν τέτοιες παράνομες ενέργειες. Ο,τι καταστράφηκε θα το ξαναφτιάξουμε μαζί.

Πριν λίγη ώρα τέθηκε τελικά υπό έλεγχο μετά από ολονύκτια μάχη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κρανίδι χτες αργά το απόγευμα. Όλο το βράδυ πυροσβέστες, εθελοντές, ιδιωτικά βυτιοφόρα, οχήματα και μηχανήματα του δήμου μας και μηχανήματα έργου επιχειρούσαν υπό δύσκολες συνθήκες και κατόρθωσαν τελικά να θέσουν τη μεγάλη πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

Η φωτιά προκάλεσε μικρής, σχετικά, έκτασης ζημιές στο ξενοδοχειακό συγκρότημα AmanZoe, σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις καθως και σε αγροκτήματα και δέντρα ιδιωτών. Ο Δήμος Ερμιονίδας από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά ήταν παρών με συντονιστή εμένα και παρόντες όλους τους αντιδημάρχους, με τη συνδρομή και της πολιτικής προστασίας του δήμου μας καθόλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και πριν λίγη ώρα. Οφείλω να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για την ηρωική μάχη που έδωσαν, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Αργολίδας, την ελληνική αστυνομία και τους ιδιώτες που συνέδραμαν με τα ιδιωτικά τους οχήματα και τα μηχανήματά τους.

Οι δυο πρωτοφανείς μικρές εστίες φωτιάς μέσα στην πόλη του Κρανιδίου χτες το μεσημέρι και η ξαφνική πυρκαγιά χτες το απόγευμα, σε ώρα που θα ήταν δύσκολη η αντιμετώπισή της από αέρος, δεν μου αφήνουν προσωπικά καμία άλλη εκτίμηση παρά αυτή του εμπρησμού με συντονισμένο σχέδιο όσων έδρασαν σε βάρος της Ερμιονίδας μας. Δηλώνω δημόσια ότι θα σταθούμε ως Δήμος αλλά και εγώ προσωπικά δίπλα στους πληγέντες με κάθε τρόπο.

Επίσης δηλώνω προσωπικά ότι θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρμόδιες αρχές στις έρευνες τους για τον εντοπισμό των δραστών του πιθανού εμπρησμού και σήμερα το πρωί κιόλας θα απευθυνθούμε στις αρμόδιες Αρχές για να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες που απαιτούνται.

Η Ερμιονίδα μας είναι και θα παραμείνει ένα παγκόσμιο πρότυπο τουρισμού και δεν μας λυγίζουν τέτοιες παράνομες ενέργειες.
Ο,τι καταστράφηκε θα το ξαναφτιάξουμε μαζί.
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο