Camping RadiKal 2021: “Ενάντια στα σχέδιά τους, γινόμαστε κύμα ανατροπής!”

Μετά από έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα, έφτασε επιτέλους το καλοκαίρι, δίνοντας μας την ευκαιρία να αποφορτιστούμε από τη καθημερινότητα της πανδημίας που φαίνεται να γίνεται κανονικότητα. Η πίεση και το άγχος της επιβίωσης για το λαό και τη νεολαία τα τελευταία δύο χρόνια ολοένα και αυξάνονται.

Μια νεολαία η οποία σπουδάζει ηλεκτρονικά, χάνοντας  από  το πανεπιστήμιο όλα αυτά τα στοιχεία που δίνουν χρώμα στη  φοιτητική καθημερινότητα: τη δυνατότητα να γνωρίζουμε νέο  κόσμο και να μοιραζόμαστε τα όνειρα και τους προβληματισμούς  μας, το συλλογικό διάβασμα, τη συνύπαρξη στο χώρο της σχολής. Μια νεολαία που εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο από την κυβέρνηση, τόσο ως η υπεύθυνη για την εξάπλωση της πανδημίας, όσο και μέσα από μια σειρά από αντιδραστικούς νόμους που ψηφίστηκαν. Μια νεολαία  που όμως επέλεξε να αγωνιστεί στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να ορίσει την καθημερινότητα και το μέλλον της.
Παρόλα αυτά, τα ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά. Τι θα γίνει με τις σχολές από Σεπτέμβρη; Πως θα είναι η καθημερινότητα μας με τους νέους νόμους που ψηφίστηκαν, αλλά και με τις νέες εξαγγελίες του Υπουργείου;  Και ενώ έχει φτάσει το καλοκαίρι, το επόμενο διάστημα προμηνύεται το ίδιο έντονο και σκοτεινό. Πόσο μάλλον όταν για πολλούς/ες από εμάς και το καλοκαίρι δεν είναι  ευκαιρία για αναψυχή. Θα βρούμε δουλειά για τη σεζόν; Και αν ναι,  θα μπορέσουμε να «στριμώξουμε» το δικό μας χρόνο ανάμεσα στη  δουλειά και το διάβασμα; Πως θα τον αξιοποιήσουμε;
Όλα αυτά καταλήγουν στο ότι η περίοδος των διακοπών είναι  πλέον απλώς μία ευκαιρία να «μαζέψουμε τα κομμάτια μας»  για να την παλέψουμε από το φθινόπωρο. Ακόμα και για όσους  καταφέρνουν να πάνε διακοπές, ο «δικός μας χρόνος» θυμίζει  όλο και πιο πολύ την καθημερινότητα: άγχος να διαλέξουμε  προορισμό, άγχος να κλείσουμε από νωρίς που θα μείνουμε,  άγχος να περιηγηθούμε σε όλες τις δημοφιλείς τοποθεσίες, άγχος  να μην ξοδέψουμε πολλά. Το κυρίαρχο πρότυπο διακοπών μας  θέλει να ονειρευόμαστε πανάκριβα τουριστικά θέρετρα, το ίδιο  ασφυκτικά και αποξενωμένα με την πόλη μας, όπου θα πρέπει να  πληρώνουμε κυριολεκτικά ακόμα και για μία θέση στον ήλιο. Πριν  το καταλάβουμε, επιστρέφουμε το ίδιο κουρασμένοι όσο φύγαμε.

Από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, στο κάμπινγκ «Hydra’s Wave»  στην Ερμιόνη-Αργολίδα, διεκδικούμε όχι άλλο ένα, αλλά ένα άλλο  πρότυπο διακοπών, με πυξίδα την αλληλεγγύη, την αυτομόρφωση, την αυτοοργάνωση,  τη συλλογικότητα και το μεράκι μας. Διαμορφώνουμε ένα  συλλογικό εγχείρημα για οικονομικές και εναλλακτικές διακοπές  για όλους/ες. τότε άλλο κόσμο να φτιάξουμε!
Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι 7 μέρες με πλούσιες  εκδηλώσεις και συζητήσεις, προβολές, τουρνουά, workshops και  γλέντια. Για έκτη χρονιά, συνεχίζουμε το εγχείρημα του RadiKal προτάσσοντας τη δημιουργικότητα, τη συλλογικότητα και την  αλληλεγγύη και στις διακοπές μας.
Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο και νέα που αρνείται να επιστρέψει  απλώς στην «κανονικότητα», σε όσους και όσες σε πείσμα των  καιρών θέλουν να δουν τα πράγματα να πηγαίνουν αλλιώς.  Μέσα από συλλογικές κουζίνες, μπαρ, χώρους εκδηλώσεων και  συζητήσεων, λειτουργία βιβλιοπωλείου (με βιβλία ιστορικού,  πολιτικού, φιλοσοφικού και λογοτεχνικού περιεχομένου)  προσπαθούμε να προτείνουμε ένα διαφορετικό τρόπο οργάνωσης  της καθημερινότητας μας, των κοινωνικών μας σχέσεων, της  ψυχαγωγίας μας, ενάντια στο κυρίαρχο. Ταυτόχρονα δημιουργούμε  ένα πεδίο συζήτησης και προβληματισμού, στο οποίο διαφορετικές  προσεγγίσεις και τρόποι σκέψης θα προσπαθήσουν να μάθουν ο  ένας από τον άλλο. 

Είναι στο χέρι μας, σε πείσμα των καιρών, να βρεθούμε, να  συζητήσουμε και να αναζητήσουμε τη συλλογική διέξοδο,  κόντρα στην αποδοχή των αδιεξόδων της εποχής μας. Με  προβληματισμό για τις εξελίξεις σε εγχώριο και διεθνές  επίπεδο, με έμπνευση από τους κοινωνικούς και πολιτικούς  αγώνες που δόθηκαν όλη τη χρονιά στις σχολές, στους χώρους  εργασίας, στις γειτονιές αλλά και συνολικά στη κοινωνία,  κάνουμε το πρώτο βήμα για να ξεπεράσουμε την αμηχανία  που επικρατεί. Αναζητούμε το νήμα για μία νέα Αριστερά,  ικανή να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και τις προκλήσεις που μας επιβάλλουν οι καιροί. Προσπαθούμε να ψηλαφήσουμε  ένα άλλο μονοπάτι, να χαράξουμε δρόμους συλλογικής  ελευθερίας, κοινωνικής χειραφέτησης, ριζοσπαστικοποίησης  της καθημερινότητας μας.

 
Το event του camping στο facebook:
Και το event για το πολιτιστικό πρόγραμμα του Camping:
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο