Απόφαση ένταξης για Προσθήκη και επέκταση 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναστάσιος  Χρόνης: ‘’Προσθήκη και επέκταση 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού, απόφαση ένταξης με προϋπολογισμό 1.837.500 €’’, και μόνο με αυτό τον τίτλο μπορούμε πολλά να πούμε!

‘’Προσθήκη και επέκταση 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού, απόφαση ένταξης με προϋπολογισμό 1.837.500 €’’, και μόνο με αυτό τον τίτλο μπορούμε πολλά να πούμε!

Εμείς λέμε απλά, ότι τα καταφέραμε! Μετά από πολλά χρόνια αναμονής μπαίνει ΚΑΙ αυτό το έργο σε τροχιά υλοποίησης.

Οι σκέψεις ήταν από τότε που ο Δήμος Ασκληπιείου είδε αυτή την ανάγκη.

Οι πρώτες μελέτες, οι αναθεωρήσεις, οι σημειακές αλλαγές, οι εγκρίσεις, οι συμπληρώσεις, οι προσπάθειες κατάθεσης φακέλου και τελικά η ένταξη της πρότασης ήταν τα βήματα που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Στο τέλος του 2019, μόλις αναλάβαμε, ανασύραμε τους φακέλους με το έργο. Τρέξαμε να διορθώσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες της πρότασης, κόντρα στο χρόνο αλλά με σύμμαχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ καταφέραμε να εντάξουμε το σημαντικό αυτό, μεγάλο, έργο το οποίο θα βοηθήσει τα παιδιά μας αλλά και την τοπική κοινωνία να δημιουργήσει για την επόμενη μέρα σε σύγχρονες υποδομές.

Επί της ουσίας φτιάχνουμε μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τραπεζαρία και γυμναστήριο, κυλικείο, κουζίνα, αποθήκη, τέσσερις (4) νέες αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο εκπαιδευτικών, Βιβλιοθήκη, σύγχρονα wc, υπόγειο με 400 τ.μ. βοηθητικούς χώρους.

Όλο το έργο είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές ΑΜΕΑ και φυσικά όλα αυτά τα κτίρια που υπήρχαν (κυλικείο, κοντέινερ, σημερινές τουαλέτες) θα φύγουν και θα διαμορφωθεί όπως πρέπει ο αύλειος χώρος.

Πολλές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, στην Διαχειριστική Ε.Π. Πελοποννήσου τον Προϊστάμενο και τα Στελέχη της, στον Περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον πρώην Διευθυντή και τη νυν Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για την συμπαράσταση και βοήθεια τους όπου χρειάστηκε και φυσικά στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου που ‘’έτρεξε’’ όλο αυτό το έργο.

Ο δήμος Επιδαύρου και η δημοτική αρχή πιστοί στον προγραμματισμό τους, ενώ διανύουμε ήδη τον 11ο μήνα Υγειονομικής κρίσης σε 17 μήνες συνολικής θητείας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν την Επίδαυρο όχι μόνο τόπο να δεις αλλά και τόπο να ζεις!

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο