ΛΑΣΥ Επιδαύρου: Επιβάλουν πρόστιμα και φορολογούν πιο γρήγορα και από τη σκιά τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Όπως και η προηγούμενη Περιφερειακή αρχή έτσι και η σημερινή έχει επιβάλει πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε Δήμους για περιβαλλοντικές παραβάσεις. Με την 108021/2204/1-6-20 απόφαση η περιφέρεια Πελοποννήσου επέβαλε πρόστιμο ύψους 17.000 ευρώ στο Δήμο Επιδαύρου για παράνομη λειτουργία ΧΑΔΑ.

Δηλαδή αυτός που έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η Περιφέρεια, επέβαλε πρόστιμα σε αυτόν που έχει την ευθύνη μόνο της συλλογής και μεταφοράς των αποβλήτων του Δήμου. Ο ένας κρίκος του αστικού κράτους η Περιφέρεια, επιβάλει πρόστιμα στον άλλο κρίκο του αστικού κράτους το Δήμο. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην ήδη βαριά φορολογία του Δήμου προς τους δημότες (1,8 εκατ, για το 2020) και στα επιπλέον τέλη για τα κοιμητήρια.

Διπλό το κέρδος βέβαια για τον Περιφερειάρχη αφού και βάζοντας πρόστιμα “νίπτει τα χείρας του” που η Πελοπόννησος έχει γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος αλλά και για το ότι προσπαθεί να παγιώσει την λογική “φέρτε τον ιδιώτη να μας σώσει από όλα αυτά και ας τα πάρει όσο όσο” (έως και έξι φορές πάνω μπορεί να πάει το κόστος των απορριμμάτων από αυτό που είναι σήμερα).

Από κοντά βέβαια είναι τόσο η Δημοτική αρχή όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις στο Δήμο που συμφώνησαν να επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο οι δημότες τις Επιδαύρου με άλλα 2-3 χιλιάρικα δικαστικά έξοδα. Ούτε κουβέντα βέβαια να αναδείξουν το ζήτημα για να μην στεναχωρήσουν τον αγαπητό τους Περιφερειάρχη που μάλιστα μόλις στην αρχή της θητείας τους ήθελαν να τον ευχαριστήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο (για το έργο του Πολιτιστικού Κέντρου Λυγουριού το οποίο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα…)

Θεωρούμε ότι πρέπει να τελειώσουν αυτές οι αθλιότητες, θα πρέπει τώρα να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο Δήμο και να σταματήσουν τα δικαστήρια. Επαναλαμβάνουμε ότι μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται μέσα από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, για να μπορούν οι Δήμοι να κάνουν την διαχείριση προς όφελος των δημοτών.

Επίδαυρος 22/07/2020.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Μπουρδάκος Ναπολεών

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο