Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου σε εκδήλωση στο Διεθνές Ίδρυμα Μέγας Αλέξανδρος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου, προσκεκλημένη από το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου στο κτήριο του ιδρύματος («Αλεξάνδρειον») στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Η εκδήλωση ενταγμένη στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την «Ημέρα της Ευρώπης», είχε ως επίσημους προσκεκλημένους τους Θεόδωρο Ζαγοράκη, ευρωβουλευτή και αρχηγό της εθνικής Ελλάδος Euro 2004 και τον Otto Rehhagel, επίτιμο πρεσβευτή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Οι δύο πρωταγωνιστές του Euro 2004 στην ομιλία τους μετά τη βράβευση τους, θύμισαν μοναδικές στιγμές από τη μεγαλειώδη νίκη της ελληνικής ομάδας. Μία νίκη που έδειξε στην Ευρώπη ότι οι Έλληνες όταν θέλουν και προσπαθούν μπορούν να καταφέρουν το ακατόρθωτο.

dxorep1

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου που ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα σημαντικών ελλήνων ποιητών, η γαλλόφωνη χορωδία cHoralia, η ιταλική χορωδία InCanto και η Χορωδία Ιωάννης Σακελλαρίδης, με τραγούδια από το ελληνικό και ξένο κλασικό ρεπερτόριο. Στους μαέστρους όλων των χορωδιών απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία.

Τη Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου συνόδευσε, προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο της Ε.Γ. του Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος, στον οποίο, μετά το σύντομο χαιρετισμό του, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα.

dxorep3

Στην εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά, μέσω διαδικτύου, σε όλη την ομογένεια, παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν η εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού, βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και πολλοί άλλοι επίσημοι, ενώ την παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών διαδρομών της, την Κυριακή 17 Μαΐου επισκέφτηκε τον ιδιαίτερα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Δίου, κέντρο της λατρείας των αρχαίων Μακεδόνων και ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά πάρκα στην Ελλάδα, καθώς και το μουσείο που φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα από τα ιερά και την πόλη του Δίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο