Πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άργους (pics)

Από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 έως και το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άργους στην Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τις συνοδούς καθηγήτριες επισκέφτηκαν την Βεργίνα όπου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και γνώρισαν την ιστορία που συνδέει το αρχαίο Άργος με τους Αργειάδες Μακεδόνες. Κατόπιν επισκέφτηκαν  την πόλη της  Βέροιας και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της Έδεσσας. 

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τα παιδιά περιηγήθηκαν σε ιστορικά μνημεία της πόλης όπως: τα κάστρα στην παλιά πόλη, ο Άγιος Δημήτριος, ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα κ.α..

Πολύ σημαντική ήταν και η εμπειρία όλων των συμμετεχόντων κατά την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησης». Τα παιδιά συμμετείχαν σε μικροπειράματα και γνώρισαν εφαρμογές της τεχνολογίας από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ξεναγήθηκαν σε τρεις εκθέσεις: «Αρχαία Τεχνολογία», «Τεχνοπάρκο» και «Τεχνολογία Μεταφορών». 

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου στον χώρο του ξενοδοχείου Grand Hotel παρατέθηκε δείπνο  στο οποίο παρευρέθηκαν ο κ. Καμπόσος Δ. και ο κ. Σκούφης Π. εκφράζοντας την υποστήριξή τους προς τους/τις μαθητές/τριες μας. Η πρόεδρος του δεκαπενταμελούς εξέφρασε τις ευχαριστίες εκ μέρους όλων των συμμαθητών/τριών της. 

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Άργους κύριο Δημήτρη Καμπόσο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ κύριο Παναγιώτη Σκούφη για την προσφορά προς τους μαθητές και τις μαθήτριές μας των εξόδων μεταφοράς και διαμονής αυτής της πολυήμερης εκδρομής.  Η αρωγή τους έκανε δυνατή την πραγματοποίησή της και η εμπειρία που απέκτησαν τα παιδιά είναι πολύτιμη.  

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Τσιπιανίτης Νικόλαος και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί κυρίες Σωτηροπούλου Βασιλική, Ζιάκου Μαρία, Μορώνη Αιμιλία και Προδρομίδου Αικατερίνη, συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης  για την άριστη συνεργασία μας και την άψογη συμπεριφορά όλων κατά τη διάρκεια κάθε εκπαιδευτικής δράσης  στην οποία συμμετείχαν επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ευχόμαστε υγεία, τύχη και όμορφες εμπειρίες ζωής στους/στις τελειόφοιτους /τες μας.     

1678436536072

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο