Διημερίδα Κοινότητα Γυναικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η συνιδρύτρια της Learning Seed και Αργεία, Γεωργία Γρίβα, πήρε την πρωτοβουλία να συνδιοργανώσει μαζί με την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Άργους – Μυκηνών την διήμερη εκδήλωση, Κοινότητα Γυναικών, για να τιμήσει τις γυναίκες του τόπου της και να δώσει το βήμα για επικοδομητικό διάλογο ανάμεσα σε γυναίκες.

Κύριος στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί ετήσια και να δημιουργηθεί ένας πανελλήνιος σύνδεσμος, όπου θα ανταλλάσσονται σκέψεις, προβληματισμοί και θέματα που ταλανίζουν την «σύγχρονη γυναίκα» μέσα στην κοινωνία.

Η Learning Seed είναι ένας οργανισμός με κοινωνικό πρόσωπο, με έδρα την πόλη του Άργους στην Πελοπόννησο. Aποτελείται από μια ομάδα αρκετά έμπειρων εκπαιδευτών και κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι μέσα από προγράμματα επιμορφώσεων δημιουργούν ανοιχτούς διαλόγους για ίσες ευκαιρίες μάθησης, κοινωνική συνοχή και ενεργό συμμετοχή των κοινωνιών των πολιτών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και στα κοινά.

Η Learning Seed έλαβε συμμετοχή σε projects της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία έχουν ως κεντρικό στόχο τη γυναίκα και πως αυτή μπορεί να καταπολεμήσει στερεότυπα και να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για τον εαυτό της. Στα πλαίσια αυτής της συμμετοχής αλλά και λόγω της ιδιαίτερης αγάπης στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, αποφασίστηκε να ξεκινήσει μια κίνηση-πρωτοβουλία με θεματολογία τη γυναίκα.

Η ημερίδα «Κοινότητα Γυναικών» θα φιλοξενήσει προσωπικότητες από την Αργολίδα, που κατάφεραν να ξεχωρίσουν στον εργασιακό και κοινωνικό χάρτη, άλλες γυναίκες που ενώ έφυγαν από την Αργολίδα, κατάφεραν να πετύχουν πολλά εκτός της τοπικής κοινωνίας αλλά και γυναίκες-παραδείγματα, που με τη στάση ζωής τους και την επαγγελματική τους διάκριση, αποτελούν παραδείγματα για όλες.

Οι γυναίκες-ομιλήτριες καλούνται να μοιραστούν τις ιδέες, τους προβληματισμούς και τις συμβουλές τους με το κοινό του Άργους. Μέσα από την αποτελεσματική αυτή συζήτηση, το κοινό θα πάρει ερεθίσματα για να εφαρμόσει τα καλώς κείμενα και να μάθει μέσω βιωματικών εμπειριών και άτυπων εκπαιδευτικών εμπειριών.

Η Learning Seed με ιδιαίτερη χαρά και τιμή συνδιοργανώνει αυτή την ημερίδα με το Δήμο Άργους – Μυκηνών και συγκεκριμένα την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, ώστε να δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ τοπικού κράτους και γυναικείας κοινότητας. Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Άργους – Μυκηνών έχει ως στόχο την προώθηση και προάσπιση των ίσων και ισόνομων δικαιωμάτων στο δήμο καθώς και την θέσπιση, υλοποίηση πολιτικών δράσης για τους πολίτες της. Έτσι και οι δύο μπορούν να συμπορευθούν σε ένα δίκαιο και ισότιμο μέλλον.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος του Δήμου Άργους – Μυκηνών και ώρα 17:30 – 21:00 και θα μεταδίδεται και με live streaming στα κοινωνικά δίκτυα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο