Ναυαγοσώστης έσωσε 64χρονο σε παραλία στο Κιβέρι

Ιουλίου 18, 2022
Έναν λουόμενο που έχασε τις αισθήσεις του καθώς κολυμπούσε σε παραλία στο Κιβέρι Αργολίδας έσωσε ναυαγοσώστης.

Ο 64χρονος αλλοδαπός κολυμπούσε, όταν ξαφνικά υπέστη καρδιακή ανακοπή. Για καλή του τύχη, τον αντιλήφθηκε άμεσα ο ναυαγοσώστης της ΝΑΥΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ηλίας Τσιούλος, ο οποίος έσπευσε να τον βγάλει έξω από την ακτή μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του.

Εκεί διενεργήθηκε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση όπου ο ασθενής επανήλθε.

Στη συνέχεια, ο 64χρονος τοποθετήθηκε σε θέση ανάνηψης, όπου τον παρέλαβε το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο του Άργους.

Τέλος, έγινε καταγραφή του περιστατικού από το λιμενικό.

Ο ναυαγοσώστης της ΝΑΥΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ηλίας Τσιούλος αναφέρει:

“Στις 10.45 π.μ, 17/7/2022 ο κύριος M.L. ετών 64, υπέστη καρδιακή ανακοπή καθώς κολυμπούσε στη θάλασσα και γρήγορα βλέποντας τον, επενέβη στο σημείο κολυμπώντας, όπου τον εντόπισα χωρίς τις αισθήσεις του και τον ρυμούλκησα προς την ακτή με την βοήθεια των άλλων δύο ναυαγοσωστών. Εκεί διαπίστωσα πως δεν είχε ένδειξη ζωτικών σημείων,οπότε έγινε η διενέργεια ΚΑΡΠΑΣ από μέρος μου. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε από τον έναν ναυαγοσώστη το ΕΚΑΒ και η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, ενώ ο άλλος προσκόμισε τον απινιδωτη, ο οποίος εν τέλει δεν χρησιμοποιήθηκε στην όλη προσπάθεια, καθώς επανέφερα τον ασθενή μόνο με τη χρήση ΚΑΡΠΑΣ. Εν συνεχεία ο ασθενής τοποθετήθηκε σε θέση ανάνηψης, με καλή ένδειξη ζωτικών σημείων, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο όπου τον μετέφερε στο νοσοκομείο Άργους. Έγινε αναφορά συμβάντος και καταγραφή του περιστατικού μετά το πέρας του από το Λιμεναρχείο.”

Τελευταία τροποποίηση στις 18 Ιουλίου 2022 %16:%Ιουλ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia