“Ζωές κομμένες στα δύο” στον Δήμο Άργους – Μυκηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου, του ∆ήμου Άργους-Μυκηνών, παρουσιάζει τη δράση “Ζωές κομμένες στα δύο”, του Εκπαιδευτικού ∆ικτύου “Αθηνά”, για το 1922, τη Μικρασιατική Καταστροφή και τους πρόσφυγες, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο ερευνητής και σκηνοθέτης Μάρκος Χαρίτος, θα παρουσιάσει το κόμικ “Ζωές κομμένες στα δύο”.

Θα μιλήσουν: Ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης, ∆ιδάκτωρ Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα “Το ιστορικό πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής” και ο ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς, με θέμα “Κίος: Από την ανάμνηση στην ιστορία”.

Κατά την εκδήλωση θα γίνει δωρεάν διανομή αντιτύπων του κόμικ και θα προβληθεί η συλλογή φωτογραφιών και ντοκουμέντων με θέμα “Τα πρόσωπα της Ιωνίας”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

∆ιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου, με την υποστήριξη της

ΚΕ∆ΑΜ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο