Δηλώσεις από την σύσκεψη για την φωτιά στις Μυκήνες (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους.

[iframe width=”575″ height=”323″ src=”https://www.youtube.com/embed/tZjWk2YSVIQ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η υπουργός Πολιτισμός για τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά, η οποία ξέσπασε χθες στις Μυκήνες και πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, υποστηρίζοντας πως υπέστη τη «μικρότερη δυνατή φθορά», καθώς σύμφωνα με την ίδια υπήρξε πρόληψη.
Η Λίνα Μενδώνη έφτασε στο σημείο για να πραγματοποιήσει σύσκεψη, ενώ ενημερώθηκε από την αρμόδια έφορο αρχαιοτήτων και στελέχη της πυροσβεστικής.

Η υπουργός ανέφερε πως θα ανοίξουν σύντομα τόσο το μουσείο και όσο και ο αρχαιολογικός χώρος. «Το πολύ πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα» είπε, καθώς έχουν καεί ξερά χόρτα, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, ήταν «απολύτως ξυρισμένα».

Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Ο χώρος ήταν απολύτως αποψιλωμένος, δεν υπήρχαν καθόλου ξερά χόρτα, επομένως δεν υπήρχε ύλη για να καεί. Αυτό ήταν και το σωτήριο για τα μνημεία, διότι δεν δημιουργήθηκαν θερμικά φορτία, τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στους λίθους των μνημείων
Η αρχαιολογική υπηρεσία αντέδρασε σε χρόνο κρίσιμο, ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και τη γύρω περιοχή.
Ο αρχαιολογικός χώρος με ευθύνη και φροντίδα Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας είχε σχέδιο για την πυρόσβεση και την προστασία με αποτέλεσμα ο κάθε ένας από τους εργαζόμενους να ξέρει από την αρχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς πως να αντιδράσει.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε όλες τις κινήσεις πολύ γρήγορα για να σηκωθούν τα εναέρια μέσα, τα οποία συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση.
Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις που έκαναν πριν και μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών υπό την προεδρεία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη το πρωί της Δευτέρας 31 Αυγούστου, μια μέρα μετά την πυρκαγιά στις Μυκήνες.

Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μιλούν η Υπουργός κα. Λίνα Μενδώνη, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr/

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο