Δραματικές εικόνες με τις ξεραμένες πορτοκαλιές στον κάμπο της Αργολίδας (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δραματικές είναι οι εικόνες, που καταγράψαμε το πρωί της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου με drone πάνω από τον Αργολικό κάμπο, με τις πορτοκαλιές να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και μεγάλα τμήματα του κάμπου να έχουν ξεραθεί.

[iframe width=”553″ height=”316″ src=”https://www.youtube.com/embed/Uek_4l7NrmA” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Τα πορτοκάλια στο κάμπο της Αργολίδας έγιναν κυριολεκτικά «παγάκια» και όπως φαίνεται αναμένονται και μεγάλες ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο της περιοχής καθώς και τα δέντρα έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.

Τα εσπεριδοειδή καταστράφηκαν, καθώς, λόγω του παγετού με θερμοκρασίες να φτάνουν και τους μείον 8 βαθμούς Κελσίου ,αλλά και της διακοπής ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ, δεν λειτούργησε η αντιπαγετική προστασία.

Οι καρποί πάγωσαν στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα να καθίσταται μη εμπορεύσιμο το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Χαρακτηριστικό είναι το τοπίο στον Αργολικό κάμπο που καταγράψαμε με τις πορτοκαλιές να έχουν ξεραθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καρεκλιές σε πανήγυρι στην Αργολίδα – Σύρραξη νεαρών με τραυματισμούς (vid)

Μια παρεξήγηση ηταν ικανή να μετατρέψει το γλέντι σε...

Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε στην Αργολίδα

Νεκρός και σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε ένας άνδρας σε...

Διακοπή υδροδότησης στην Κοινότητα Ξηροπηγάδου

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Κοινότητας Ξηροπηγάδου, καθώς και των...

Πανελλήνιες 2024: Αύριο Πέμπτη 18/7 η τελευταία ημέρα για την υποβολή Μηχανογραφικού

Μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου, θα είναι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο