“Ζωές κομμένες στα δύο” στον Δήμο Άργους – Μυκηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου, του ∆ήμου Άργους-Μυκηνών, παρουσιάζει τη δράση “Ζωές κομμένες στα δύο”, του Εκπαιδευτικού ∆ικτύου “Αθηνά”, για το 1922, τη Μικρασιατική Καταστροφή και τους πρόσφυγες, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο ερευνητής και σκηνοθέτης Μάρκος Χαρίτος, θα παρουσιάσει το κόμικ “Ζωές κομμένες στα δύο”.

Θα μιλήσουν: Ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης, ∆ιδάκτωρ Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα “Το ιστορικό πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής” και ο ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς, με θέμα “Κίος: Από την ανάμνηση στην ιστορία”.

Κατά την εκδήλωση θα γίνει δωρεάν διανομή αντιτύπων του κόμικ και θα προβληθεί η συλλογή φωτογραφιών και ντοκουμέντων με θέμα “Τα πρόσωπα της Ιωνίας”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

∆ιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου, με την υποστήριξη της

ΚΕ∆ΑΜ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα μετακίνησης κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Σπάρτης για το μήνα Αύγουστο

Πρόγραμμα μετακίνησης κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Σπάρτης για το μήνα Αύγουστο Η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σπάρτης, σε συνέχεια Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί για τον σκοπό αυτό, πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου μας έως την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ανατολικής Μάνης το προσεχές διάστημα. Η

Ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων και των υπεραγορών λιανικού εμπορίου

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει θεσπίσει κανόνες για το ωράριο τροφοδοσίας (παράδοση – παραλαβή) των καταστημάτων και των υπεραγορών λιανικού εμπορίου με τις υπ’ αριθμ. 490/2008 & 273/2012 Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, που έχουν ως στόχο την μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εύρυθμη λειτουργία των εμπορικών οδών της πόλης της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα ορίζονται τα παρακάτω: α)

Σε αποστολή στην Κύπρο συμμετείχε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης

50 Χρόνια κατοχής – 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης συμμετείχε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου αποτελούμενο από τον Αντρέα Στεργίου Πρόεδρο του ΔΣ και Δήμαρχο Αργιθέας, Παντελή Χειμωνίδη, Αντιπρόεδρο ΔΣ Δικτύου, Δημ. Σύμβουλο Δήμου Λάρνακας, Αναστάσιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο