Η ομάδα EPAS του 1ο ΕΠΑ.Λ. ΑΡΓΟΥΣ στη συνάντηση με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira επισκέφτηκε την Αθήνα, την Πάτρα και τη Μεγαλόπολη για να εκτιμήσει προσωπικά πώς υλοποιείται η Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση.

Τριάντα μία (31) Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύο (02) από αυτές στην Ελλάδα – η Δυτική Μακεδονία και η Μεγαλόπολη Αρκαδίας – στήριζαν την οικονομία τους στην εξόρυξη λιγνίτη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τις βοηθά με  το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης να μεταβούν σε μια οικονομία μηδενικών (καθαρών) εκπομπών με τρόπο δίκαιο. 

Το Europe Direct Πελοποννήσου οργάνωσε το Σάββατο 23/03/2024 στο Δημαρχείο Τρίπολης συνάντηση ανάμεσα σε μαθητές Λυκείων της Περιφέρειας και την   κυρία Elisa Ferreira.

Η ομάδα EPAS  του σχολείου μας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές:  Σωτήρη Παναγόπουλο, Ζωή Στάρφα, Φίλιππο Καπετάνο, Σιμόνε Κάζατσιουκ, Διονύση Τζανάτο, Κώστα Μπέλμπα, Βασιλική Οικονόμου, Ειρήνη Κουγιά, Μαριάντα Μπεζάνη, Γιάννη Λυμπέρη, Φωτεινή Μαστοράκη, και τις καθηγήτριες: Βασιλική Σωτηροπούλου, Μαρία Ζιάκου, Μαρία Λαμπροπούλου. Στην οργάνωση και στον συντονισμό της δράσης συμμετείχε και η καθηγήτρια Αιμιλία Μορώνη.

Οι  Junior Ambassadors συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση διατυπώνοντας δύο ερωτήματα μέσω των εκπροσώπων τους Διονύση Τζανάτο και Ειρήνη Κουγιά:

  1. Αν μπορεί κάποιος οργανισμός οικονομικής στήριξης να βοηθήσει πραγματικά ώστε να πετύχουμε την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας
  2. Με την οικονομική κρίση να επηρεάζει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι γυναίκες για να καλύψουν ανάγκες της οικογένειας τους παραμελούν ακόμη και την υγεία τους Με ποιους τρόπους η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει

Ευχαριστούμε το EuropeDirect Πελοποννήσου για την εξαιρετική διοργάνωση. Ήταν για όλους μας μια σημαντική εμπειρία.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του σχολείου μας κύριο Νίκο Τσιπιανίτη για τη σταθερή υποστήριξή του σε δράσεις που προάγουν το σχολείο.

 

 

 

 

 

 

 

 


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Πέμπτη 15 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 15 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Απαγόρευση στην κατανάλωση ύδατος σε πολλές κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Σε συνέχεια πλήθους πρόσφατων ανακοινώσεων σχετικά με την ανεπάρκεια...

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2025

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [1.32 MB] The post ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2025 appeared first on korinthos.gr.

Θεόδωρος Βερούτης: «Ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και της παράδοσής μας ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγόριανης»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης παρευρέθηκε την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 στην Αγόριανη, στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «100 χρόνια από την θεμελίωση του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγόριανης του Δήμου Σπάρτης (1924-2024) – Ιχνηλατώντας τη Νεότερη Ιστορία της Κοινότητας Αγόριανης  και του Βορείου Ταϋγέτου, από τους Βαλκανικούς πολέμους (1912-1913) έως και το 1980».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο