Διακήρυξη του έργου «Ανάπλαση παραλιακής οδού Καλλίτση στην Τ.Κ. Παραλίου Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» . Καμπύλης: Πρόκειται για ακόμα ένα έργο που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και επισκεπτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μια πολυαναμενόμενη διακήρυξη συνεχίζει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με τίτλο:  «Ανάπλαση παραλιακής οδού Καλλίτση στην Τ.Κ. Παραλίου Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» προϋπολογισμού 1.500.000,00€.

Φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών».

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών ορίζεται η Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:00.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση – ανάπλαση με πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Καλλίτση στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας μήκους περίπου 400 μέτρων και κυμαινόμενου πλάτους από 14 μέχρι 20 μέτρων. Βορειοδυτικά (παράλληλα με τη θάλασσα) διαμορφώνεται το μέτωπο των κτιρίων με τις κάθετες παρόδους, στο οποίο αναπτύσσονται κυρίως καταστήματα αναψυχής (καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες) και κατοικίες. Νοτιοανατολικά, επεκτείνεται παραλία με αμμουδιά με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τους λουόμενους. Βορειοανατολικά, η οδός Καλλίτση ενώνεται με την οδό Ζαφειροπούλου. Νοτιοδυτικά, ολοκληρώνεται η πεζοδρόμηση της οδού Καλλίτση, όπου και συνεχίζει ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος από την οδό Τήνου και την υπόλοιπη παραλιακή οδό. Προβλέπεται η ανάπλαση εντός του αιγιαλού με ήπιας μορφής διαμορφώσεις, ενώ παράλληλα διατηρούνται οι προσβάσεις προς την αμμουδιά, το στηθαίο και τα πέτρινα τοιχεία και η υφιστάμενη φύτευση ως έχει. Εκτός αιγιαλού προς τα κτίρια, θα διαμορφωθούν οι χώροι των τραπεζοκαθισμάτων και οι χώροι των καθιστικών.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ακόμα ένα έργο που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και επισκεπτών. Αφού ξεπεράσαμε όλα τα γραφειοκρατικά – διοικητικά ζητήματα λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου προχωράμε στην υλοποίησή του, η οποία θα αναβαθμίσει αισθητικά της εικόνα της παραλιακής ζώνης. Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες του Παραλίου Άστρους είναι αυξημένες λόγω της επισκεψιμότητας του, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, γι΄ αυτό συνεχίζουμε βήμα βήμα με κύριο στόχο να δώσουμε στο Παράλιο την εικόνα που του αξίζει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται το έργο συντήρησης του Δικτύου Ύδρευσης στον Δήμο Ναυπλιέων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεχίζεται με ταχύ ρυθμό το έργο της Συντήρησης και Αποκατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης στον Δήμο Ναυπλιέων, με συνολικό προϋπολογισμό 560.000 ευρώ, εξασφαλίζοντας τη βελτίωση των υδάτινων υποδομών της περιοχής. Το έργο υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία συνεισφέρει με 400.000 ευρώ, και τη Δημοτική Επιχείρηση

Μιχάλης Κατρίνης : «Αύριο θα μιλήσουν οι πολίτες. Θα μιλήσει η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΣΟΚ»

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή...

Επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου της ΕΜΥ: Επιμένει με καταιγίδες η κακοκαιρία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν μέχρι και...

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για γυναίκες στον Δήμο Κορινθίων από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννή

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Κορινθίων με εξέταση Μαστογραφίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ