Παίξτε GuideBal στην… Τρίπολη!

Το GuideBall είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, που σχεδίασε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και πιο συγκεκριμένα ο Κλάδος Οδηγών (Κλάδος που απευθύνεται στα παιδιά ηλικίας 11 έως 14).

Παίζεται από 2 ομάδες, των 7 ατόμων και ουσιαστικά πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού παιχνιδιού «μήλα».

Το «πρωτάθλημα guideball» διοργανώνεται σε δύο φάσεις:

Α΄Φάση: Στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε 11 σημεία σε όλη την Ελλάδα με συμμετοχή περίπου 50 Ομάδων Οδηγών.

Β΄Φάση: με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού http://gss.gov.gr/beactivehellas τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σε διάφορες πόλεις με συμμετοχή και παιδιών εκτός των Ομάδων μας.

Στόχος είναι να αναδειχτεί η σημασία, αλλά και η ευκολία υιοθέτησης από τα παιδιά ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής μέσα από το παιχνίδι. Να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά, ότι μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη αυτή και να καλλιεργηθούν στάσεις και δεξιότητες χρήσιμες για την υγεία και τη ζωή τους γενικότερα.

Προτείνεται δε, να γίνει στα σχολεία απόγευμα ή Σαββατοκύριακο, για να αναδειχτούν οι σχολικοί χώροι, σαν μια πρόταση για άσκηση και παιχνίδι κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν. Έτσι, μέσα στα ίδια τα σχολεία θα αναβιώσει ο θεσμός της «γειτονιάς».

Η επιλογή του συγκεκριμένου παιχνιδιού, έχει ως στόχο αντιληφθούν τα παιδιά πόσο εύκολο και ευχάριστο είναι να μπει στην ζωή τους η άσκηση, ακόμα και τώρα που η γειτονιά δεν αποτελεί το πιο εύκολο μέρος για παιχνίδι. Το πρωτάθλημα θα συνοδεύεται από προτάσεις άσκησης και διατροφής.

Στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί:

– την Κυριακή 9/10/2016, 12μ.μ. – 2μ.μ. στο προαύλιο χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου με σκοπό την γνωριμία με το παιχνίδι.

Θα ακολουθήσει η διοργάνωση Πρωταθλήματος σε ημερομηνία και τόπο που θα ανακοινωθεί σύντομα!
http://guideballgame.blogspot.gr/

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο