Σκουρλέτης από Τρίπολη: “Οι δανειστές ενοχλούνται από το πρόγραμμα μας για την ακραία φτώχεια” (video)

H Oργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Τρίπολης διοργάνωσε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου ανοικτή εκδήλωση με θέμα: “Ενημέρωση- Συζήτηση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του 2ου Συνεδρίου του”.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/iHMBdQxAHXI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Βασικός ομιλητής ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού.

{gallery}skourleths_tripolh{/gallery}
Αρχικά στην τοποθέτηση του ο Αρκάς βουλευτής αναφέρθηκε σε εργασιακά θέματα τονίζοντας: “Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες και γι αυτό προωθούνται και διάφορες ρυθμίσεις που αφορούν σε ασφαλιστικά ζητήματα”, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε θέματα του νομού, όπως το ενεργειακό θέμα που συνδέεται άμεσα με το νομό Αρκαδίας, λόγω του εργοστασίου της ΔΕΗ, θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση των προϊόντων, καθώς και οι ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες που πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για την κυβέρνηση – σύμφωνα με τα λεγόμενα του βουλευτή.

Στη συνέχεια ο κ.Παπαηλιού αναφέρθηκε στη θεομηνία που έπληξε παραγωγικές περιοχές της Αρκαδίας. “Χρειάζεται τάχιστη και αποτελεσματική αντιμετώπιση αλλά και συντονισμός σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο για τη διαχείριση τέτοιων καταστροφών”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Υπουργός κ.Πάνος Σκουρλέτης αναφέροντας στην αρχή της τοποθέτησης του: “Υποτιμήσαμε τους αρνητικούς συσχετισμούς με την Ευρώπη και βρεθήκαμε στο “μήνα του μέλιτος” αντιμέτωποι με πολλές επιθέσεις από το εσωτερικό της χώρας αλλά και από το εξωτερικό”, ενώ συμπλήρωσε: “Είμαστε οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που μας έλαχε να ασχοληθούμε με τα πιο σοβαρά προβλήματα της χώρας. Ενοχλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό προσπάθησαν να τιμωρήσουν να ταπεινώσουν και να οδηγήσουν την χώρα σε οριακές καταστάσεις. Κάθε εβδομάδα φτάναμε στα όρια της χρεοκοπίας. Βρεθήκαμε μπροστά σε μια επίθεση χωρίς προηγούμενο και εκεί ζητήσαμε τη γνώμη των πολιτών”.

Παράλληλα ο Υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των εργασιακών σχέσεων τονίζοντας πως έχει μείνει ανοιχτό. “Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα πως με κυβέρνηση της Αριστεράς ο εργαζόμενος θα είναι μόνος του απέναντι στον εργοδότη. Γι αυτό αναζητούμε συμμαχίες μέσα στην Ευρώπη για να διατηρηθούν οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος”, τόνισε.

Από την ομιλία του κ.Σκουρλέτη δεν έλειψαν οι αιχμές στην κυβέρνηση, με τον υπουργό να αναφέρει, πως η κυβέρνηση προσπαθεί, να ξεφύγει από τις παγίδες, που είχε στήσει η προηγούμενη κυβέρνηση στο χώρο της ενέργειας

Τέλος έγινε λόγος για τις απαιτήσεις των δανειστών που χαρακτηρίστηκαν ως ακραίες. “Οι δανειστές μας ενοχλούνται από το πρόγραμμα μας για την ακραία φτώχεια, που περιλαμβάνει επίδομα ενοικίου και άλλα μέτρα για τους αδύναμους”, υπογράμμισε ο υπουργός.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο