Ενεργοποιείται η επιτροπή για την πολιτιστική ανάπτυξη της Τρίπολης (ΟΝΟΜΑΤΑ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την ενεργοποίηση και αναβάθμιση της λειτουργίας της Επιτροπής Μακροχρόνιου Στρατηγικού Σχεδιασμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου, πρότεινε η Δημοτική Αρχή κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Η νέα επιτροπή και τα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν….

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του στις 15/02/2016 είχε εγκρίνει τη δημιουργία επιτροπής μακροχρόνιου σχεδιασμού πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης με τη συμμετοχή 17 συμπολιτών μας και εκπροσώπων ιδρυμάτων και δημοσίων υπηρεσιών.

Την εποχή εκείνη η επιτροπή είχε επικεντρώσει τη δραστηριότητα και το σχεδιασμό της στην υποστήριξη της υποψηφιότητας του Δήμου για τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Τα
νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας της Τρίπολης από τον τελικό κύκλο της διεκδίκησης του τίτλου, επιβάλλουν – όπως αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο -τον επανασχεδιασμό των προτεραιοτήτων της επιτροπής και της δημιουργίας προτάσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα σχέδιο ολοκληρωμένης πολιτιστικής παρέμβασης για το Δήμο.

Κατα τη διάρκεια της διεκδίκησης παρήχθη σημαντικό έργο – όπως τόνισε η Δημοτική Αρχή – που δεν πρέπει να χαθεί, κάτι το οποίο καλείται ηα αναλάβεί ως στόχο η επιτροπή μακροχόνιου στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου που είναι η αρμόδια να μετουσιώσει σε πράξη τον σχεδιασμό αυτό και να τον επικαιροποθιήση με βαση τις σημερινές ανάγκες του Δήμου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε η επέκτεση της επιτροπής με την προσθήκη δυο καταξθιωμένων στελεχών του χώρου του πολιτισμού, οι οποίοι είχαν συγκεκριμένες αρμοδιότητες στη φάση της διεκδίκησης του χρίσματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Τα πρόσωπα αυτά είναι τα εξής:

– Κωσταντίνος Καρμπέρης – Πολιτικός μηχανικός, αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, στέλεχος ΜΟΔ Α.Ε/ Ομάδα υποστήριξης δικαιούχων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

– Κωνσταντίνα Σιούντρη, Αρχιτέκτονας μηχανικός Msc, στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητ5ισμού, μέλος της οργανωτικής επιτροπής Tripolis-Arcadia 2021

Παράλληλα προτάθηκε και εγκρίθηκε η δημιουργία – από την 19μελή επιτροπή μακροχρόνιου σχεδιασμού – μιας πενταμελούς εκτελεστικής επιτροπής που θα μπορεί εύκολα και αποτελεσματικά να διαχειριστεί το σύνολο των υποχρεώσεων που δημιουργούνται και θα έχει ως ευθύνη το συντονισμό και την επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου. Την εκτελεστική επιτροπή θα υποστηρίζει ένας υπάλληλος του Δήμου.

Τα μέλη της επιτροπής είναι τα εξής:

– Σπύρος Βρέντας (συντονιστής)
– Κώστας Καρμπέρης (αναπληρωτής συντονιστής)
– Κωσταντίνα Σιούντρη
– Παπαιωάννου Χαράλαμπος
– Λεμπέσης Θεόδωρος

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο