Ετοιμόρροποι σοβάδες στα σχολεία της Τρίπολης - Η απάντηση Παυλή

Σεπτεμβρίου 01, 2016
Το θέμα των επισκευών στα σχολεία του Δήμου Τρίπολης έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο" Κώστας Τζιούμης. "Υπάρχουν σοβάδες που είναι έτοιμοι να πέσουν και σε μια εβδομάδα θα ανοίξουν τα σχολεία. Πως θα κοιμάστε τα βράδια κ.Δήμαρχε αν συμβεί το οτιδήποτε σε κάποιο παιδί;", αναρωτήθηκε ο κ.Τζιούμης.

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Τρίπολης ξεκαθάρισε, πως υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες σε σχολεία, καθώς τα χρήματα είναι ελάχιστα. "Έχουμε θέματα με την κατανομή της ΣΑΤΑ. Πρώτα θα γίνει η κατανομή και μετά θα αρχίσουν οι παρεμβάσεις. Το υπόλοιπο για παρεμβάσεις ήταν 10.000 ευρώ, για να ξέρουμε κιόλας, τι χρήματα διαθέτουμε στα χέρια μας. Με εντολή μας πριν από 6 μήνες η τεχνική μας υπηρεσία επισκέφθηκε όλα τα σχολεία και έχει συντάξει ειδικό φάκελο για το κάθε σχολείο με όλα τα προβλήματα", ανέφερε ο κ.Παυλής, ενώ πρόσθεσε: "Ήδη και για το Πρώτο και για το Τρίτο Γυμνάσιο αλλά και το Τέταρτο Λύκειο ξεκίνησε από σήμερα η αποκατάσταση φθορών για τους σοβάδες, που ήταν έτοιμοι να πέσουν. Βάλαμε μπροστά τις βασικές εργασίες, που πρέπει να γίνουν, για να μην κινδυνεύσουν παιδιά. Επίσης η υπηρεσία πρασίνου και οι υδραυλικοί του Δήμου, περνούν από όλα τα σχολεία για να διορθώσουν ότι χρειάζεται".


Τέλος τόνισε, πως για το Δεύτερο Λύκειο έχει δοθεί εντολή, για να μεταφερθεί το πίλαρ (pillar) της ΔΕΗ από το έξω μέρος στο μέσα μέρος του σχολείου, ενώ για το Πρώτο Γυμνάσιο – λύκειο, που ανήκει στο Μυστρειώτειο τόνισε: "Έχουμε συμφωνήσει να γίνει μεταβίβαση χρήσεως από τη Μητρόπολη, για να προχωρήσει και η ενεργειακή του αναβάθμιση του σχολείου".

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia