Ο Δήμος Τρίπολης στην εκδήλωση για την 71η επέτειο του Πυρηνικού Ολοκαυτώματος της Χιροσίμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Τρίπολης στην εκδήλωση για την 71η επέτειο του Πυρηνικού Ολοκαυτώματος της Χιροσίμα, ως μέλος του Διεθνούς Δικτύου – Mayors for Peace (Δήμαρχοι για την Ειρήνη).

Με αφορμή την 71η επέτειο του Πυρηνικού Ολοκαυτώματος της Χιροσίμα (6 Αυγούστου 1945), το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (Π.Α.Δ.Ο.Π.)καιη Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της πυρηνικής και Βιοχημικής απειλής, πραγματοποίησαν εκδήλωση την Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016 στο Αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά την πρόσφατη ένταξη του Δήμου Τρίπολης στο Διεθνές Δίκτυο Mayors for Peace (Δήμαρχοι για την Ειρήνη), ενός κινήματος που έχει ως στόχο τον πυρηνικό αφοπλισμό παγκοσμίως και μετρά μέχρι στιγμής, 7.095 πόλεις – μέλη από όλο τον κόσμο, η πόλη μας έδωσε δυναμικά το παρών στην εκδήλωση, με εκπρόσωπο τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Βόσνο.

Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης στην παρέμβασή του, ανέφερε πως η Ειρήνη δεν σταματά και ο Δήμος Τρίπολης και κυρίως η Δ.Ε Τεγέας, στην οποία ανήκει η Κερασίτσα που είναι η γενέτειρα του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, θα πρέπει να κατέχει ενεργό ρόλο στην συγκεκριμένη διεθνή κίνηση με στόχο την υπέρβαση των εθνικών συνόρων για την περιφρούρησή της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ, κ. Πάνος Τριγάζης, καλωσόρισε τον Δήμο Τρίπολης και τους υπόλοιπους Δήμους που έγιναν πρόσφατα μέλη στο Διεθνές δίκτυο Mayors for Peace (Δήμαρχοι για την Ειρήνη), τονίζοντας για άλλη μια φορά τους στόχους και τη παγκόσμια δυναμική του.

Αξίζει να αναφερθεί, πως στην εκδήλωση παρευρέθη η Karen Hallows, συντονίστρια της διεθνούς οργάνωσης Πλοίο της Ειρήνης (Peace Boat) όπου και προανήγγειλε την νέα άφιξη του Πλοίου στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 στον Πειραιά και 17 στη Σαντορίνη, για να αφηγηθεί με τις δραστηριότητες του, τη συγκλονιστική εμπειρία των Χιμπακούσα.

Τέλος, διαβάστηκαν αντιπολεμικά ποιήματα και ο χαιρετισμός του Δημάρχου της Χιροσίμα,Καζούμι Ματσούι προέδρου του κινήματος Mayors for Peace (Δήμαρχοι για την Ειρήνη) αλλά και εμπνευστή της διεθνούς προσπάθειας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΕΒΕ Αρκαδίας: Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας για εργοδότες

Η ΟΕΒΕ Αρκαδίας διοργανώνει “Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στον Δήμο Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας

Ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Άστρους ανακοινώνει ότι θα γίνει διακοπή ρεύματος,...

Η χιουμοριστική ανάρτηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την αφρικανική σκόνη

Με μια χιουμοριστική ανάρτηση για την κίνηση στους δρόμους...

Συνελήφθησαν τρία άτομα στην Αργολίδα γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσε καταδικαστικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (23.4.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο