Ο Πάνος Δημάκης στην Τρίπολη | Παρουσίαση νέου βιβλίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοχαρτοπωλείο Χαρτί και Μελάνι σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Δημάκη Το ποτάμι των χιλίων τυφλών την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, πλατεία Πετρινου.

Για το βιβλίο θα μιλήσει: Αντωνία Μπαντούνα, φιλόλογος

Αποσπάσματα θα διαβάσουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης: Μαριάννα Φιλοπούλου και Ανδρέας Μονοκρούσος

Συντονισμός: Εύα Γαλανιάδη, δημοσιογράφος

Το Ποτάμι των χιλίων τυφλών είναι ένα έργο για τη διαφθορά της εξουσίας, τους έρωτες, τα μίση και τα πάθη που διαχρονικά κυριαρχούν σε ανθρώπους και κοινωνίες.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Πάνος Δημάκης μεγάλωσε στο Άστρος Αρκαδίας και από το 1995 ζει στην Αθήνα, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δούλεψε για 18 μήνες ως μεταφραστής στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Έχει μεταφράσει για τις Εκδόσεις Καζαντζάκη τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη Ο καπετάν Μιχάλης και Ο Aνήφ, το δεύτερο μάλιστασε πρώτη παγκόσμια μετάφραση, καθώς και αφηγήματα από τα αγγλικά και τα ιταλικά. Επίσης, διατηρεί μεταφραστικό γραφείο, όπου ασχολείται κυρίως με οικονομικά και νομικά κείμενα. Διδάσκει εδώ και χρόνια επαγγελματικά αγγλικά και ισπανικά σε στελέχη πολυεθνικών εταιρειών.

Εμφανίζεται στην επιτυχημένη εκπομπή του Mega The Chase ως «το Γεράκι». Επιπλέον, είναι δημιουργός του podcast Χίλιες και μία λέξεις για την ελληνική γλώσσα.
Εκτός από το Ποτάμι των χιλίων τυφλών έχει γράψει τα εξής βιβλία: το λεξικό Βερβενιώτικο ιδίωμα, το αγγλικό ετυμολογικό λεξικό Etymolexicon και το μυθιστόρημα Δεκαεπτά κλωστές, το οποίο θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη από την Cosmote TV σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια.

Το ποτάμι των χιλίων τυφλών – Πάνος Δημάκης

Είναι πιο εύκολο να μισείς απ’ ό,τι να αγαπάς; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξερευνά ο Πάνος Δημάκης στο νέο του μυθιστόρημα Το ποτάμι των χιλίων τυφλών. Σε αυτό το δυνατό ψυχογράφημα που εκτυλίσσεαι σε μια φανταστική κωμόπολη της Αρκαδίας διαβάζουμε για τη χειραγώγηση, για τη δύναμη της εξουσίας αλλά και για την αγάπη, την οποία οφείλουμε να κρατάμε σαν φλόγα αναμμένη. Μέσα από τους χαρακτήρες που πλάθει ο Πάνος Δημάκης κάνει μια τομή στην ελληνική κοινωνία, ενώ ωθεί τον αναγνώστη να αναλογιστεί τους λόγους για τους οποίους τείνουμε να επιλέγουμε συχνότερα την πόλωση και τη σύγκρουση αντί για τη συμφιλίωση και τον σεβασμό.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:

Σε μια φανταστική ορεινή κωμόπολη της Αρκαδίας η Μάγδα Ζεΐρη, γυναίκα του τέως δημάρχου, διατηρεί την ισχύ της, ασκώντας κύρος με την επιβλητική της φυσιογνωμία. Παράλληλα, αναπολεί τις στιγμές δόξας και μεγαλείου, απολαμβάνοντας τον θαυμασμό μεγάλης μερίδας του τοπικού πληθυσμού.

Όμως, όσο τα χρόνια περνούν, η διαρκώς αμείωτη αίσθηση που έχει για τον εαυτό της ως τοποτηρητή της ηθικής καθώς και η βαθιά πεποίθησή της ότι βρίσκεται πάνω από όλους τους άλλους τής δίνουν την εντύπωση ότι η κοινωνία στην οποία ζει δεν της αξίζει, με αποτέλεσμα να παγώνει σιγά σιγά η καρδιά της.

Έτσι, η Μάγδα, θέλοντας να ελέγχει τους ανθρώπους, ξεκινά να υφαίνει έναν δηλητηριώδη ιστό, στα δίχτυα του οποίου θα παγιδευτεί όλη η κωμόπολη, εντέλει διχάζοντάς τη σε έναν μικρό εμφύλιο, όπου ξυπνούν τα πάθη και οι έχθρες που ήταν βαθιά κρυμμένα μέσα στις ψυχές των ανθρώπων.

Το Ποτάμι των χιλίων τυφλών είναι ένα έργο για τη διαφθορά της εξουσίας, τους έρωτες, τα μίση και τα πάθη που διαχρονικά κυριαρχούν σε ανθρώπους και κοινωνίες.

Με λογοτεχνική δεινότητα και διεισδυτική ματιά, μας δείχνει ότι η ανθρώπινη φύση πάντα επιβεβαιώνει τις υψηλότερες και τραγικότερες προσδοκίες…

Είναι πιο εύκολο να μισείς απ’ ό,τι να αγαπάς; 

Η εξουσία είναι τόσο ισχυρό ναρκωτικό; 

Αυτό το βιβλίο είναι ένα δράμα μέσα στα βουνά που ψάχνουν την ανατολή.

Τίτλος

Το ποτάμι των χιλίων τυφλών

Συγγραφέας

Πάνος Δημάκης 

ISBN

9786182200087

Τιμή με ΦΠΑ (€)

17,70

Σελίδες

456

Κατηγορία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθη 25χρονος στην Κορινθία γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (18.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο,...

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε με την πρέπουσα επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα, την Τετάρτη 17/4/2024. Αρχικά, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στο χώρο της Ολυμπιακής πλάκας. Η υποδοχή έγινε από τον Δήμο Τρίπολης και τον Τεγεατικό Σύνδεσμό, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και της μεικτής Χορωδίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος.

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο