ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος ΤρίποληςΠρόσκληση γονέων με παιδιά στο Νηπιαγωγείο από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων...

Πρόσκληση γονέων με παιδιά στο Νηπιαγωγείο από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, σας προσκαλεί σε Ομάδα Γονέων με παιδιά στο Νηπιαγωγείο.

«Και είναι η σχέση γονέων – παιδιού αυτή που μεταδίδει όχι μόνο τη ζωή, αλλά και την τέχνη του να ζει κανείς»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αρκαδίας «Ανέλιξη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, πρόκειται  να υλοποιήσει μια νέα ομάδα γονέων με  παιδιά στη νηπιακή ηλικία. 

Όλοι οι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να γίνουν δυνατά και βγουν στη ζωή εφοδιασμένα με όλα όσα χρειάζονται για να πετύχουν και να ευτυχήσουν. Όπως το παιδί χρειάζεται στήριξη και καθοδήγηση στα βήματά του προς την αυτονομία, έτσι και ο γονιός έχει ανάγκη  από υποστήριξη στο ρόλο του.

Στην ομάδα γονέων θα προσεγγιστούν θέματα οριοθέτησης των παιδιών, ουσιαστικής επικοινωνίας και ενεργητικής ακρόασης, ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των συγκρούσεων.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στην ομάδα οι γονείς θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν τις ανάγκες και συναισθήματα των παιδιών και να ενδυναμωθούν στο ρόλο τους, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν αποτελεσματικά τα παιδιά, να ωριμάσουν και σταδιακά να αυτονομηθούν.

Συντονίστρια ομάδας: Ιωάννα Σίδερη, Ψυχολόγος, MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής/Παιδοψυχιατρικής.

Η Ομάδα Γονέων θα ξεκινήσει την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 5.00-7.00μ.μ. στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης ( Δημητρακοπούλου 30, Τρίπολη ) και θα ολοκληρωθεί σε 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλέφωνο 2710235243 (πρωινές ώρες) – έως τη Δεύτερα 20 Μαρτίου 2023.                 

Μετάβαση στο περιεχόμενο