Ημερίδα για την Άλωση της Τριπολιτσάς στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (pics-vid)

Σεπτεμβρίου 21, 2022
Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για το πολύ σημαντικό γεγονός της Άλωσης της Τριπολιτσάς με τίτλο «η Άλωση της Τριπολιτσάς και οι συνέπειές της», πραγματοποίησε το μουσικό κέντρο εκμάθησης «7φθογγο» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, το απόγευμα της Τετάρτης στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, αποτέλεσε καθοριστικό γεγονός για την απελευθέρωση του Ελληνικού γένους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι με τις γνώσεις τους μίλησαν στο κοινό για το γεγονός της Άλωσης.

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821, κ. Κώστας Πλαπούτας αφού μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των απογόνων, αναφέρθηκε στην Αρκαδία και στις μάχες που διεξήχθησαν και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο για την επιτυχή έκβαση της Επανάστασης. Μάλιστα ο κ. Πλαπούτας, χαρακτήρισε την Αρκαδία «η μάνα της μάνας» λέγοντας ότι η μάνα είναι η Πελοπόννησος και η μάνα της είναι η Αρκαδία. Τόνισε επίσης, ότι δεν είναι ορθό να λέμε «Άλωση της Τριπολιτσάς» αλλά Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς καθώς η πόλη Απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό Ζυγό.

DSC 0656

Στη συνέχεια, ο Διδάκτορας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης, διδάκτορας Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτης Μελετόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός της Απελευθέρωσης και στις κινήσεις που έγιναν προκειμένου να απελευθερωθούν οι Έλληνες.

Κατόπιν, ο Ιστορικός κ. Νίκος Γιαννόπουλος, ανέλυσε τη στρατιωτική διάσταση της πολιορκίας και απελευθέρωσης της πόλης, αναφερόμενος στα γεγονότα που έγιναν πριν την Άλωση.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των Καθηγητών και της Δημοσιογράφου κ. Βίκυς Φλέσσα.

DSC 0659

Τέλος, το μουσικό συγκρότημα «7φθογγο» έπαιξε παραδοσιακά τραγούδια με τα μέλη του Χορευτικού Συλλόγου Τρίπολης, να αποδίδουν Παραδοσιακούς Χορούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 %00:%Σεπ

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia