Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής : Ένα αγκάλιασμα από εύθυμες νότες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η γνωριμία με νέους  ήχους αλλά και το μουσικό ταξίδι σε αλλοτινές εποχές, πραγματοποιείται εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια από χιλιάδες καλλιτέχνες, πολίτες, επαγγελματίες, ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς , χάρη στην αδιαπραγμάτευτη αγάπη τους για τη μουσική, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής απλώνεται για το 2016 σε σχεδόν κάθε περιφέρεια της χώρας συμπεριλαμβάνοντας εκατοντάδες ζωντανές εκδηλώσεις και συναυλίες σε πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους της χώρας, όπως πάντα, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Φέτος, θέλοντας να μεταδώσουμε το ευεργετικό χάρισμα της μουσικής, διοργανώνουμε στη πόλη μας ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων με συνεργατικές δημιουργίες και συνθέσεις από μουσικά σύνολα και χορωδίες του τόπου μας, που θα μας ταξιδέψουν άλλοτε σε νέα και άλλοτε σε οικεία μουσικά μονοπάτια, υπενθυμίζοντάς μας ότι παρόλο που διανύουμε μια δύσκολη και φορτισμένη περίοδο, η μουσική παραμένει ανέπαφη διατηρώντας ότι σηματοδοτεί για τον καθένα μας.

Ξεκινώντας, το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, στις 15 Ιουνίου 2016 στις 20.15 στην πλατεία Πετρινού , τιμώντας τον μεγάλο δεξιοτέχνη του λαούτου Χρήστο Ζώτο, θα μας ταξιδέψει σε μια αλλοτινή εποχή με δυο από μουσικά σύνολα του αποδίδοντας έργα λαϊκού και παραδοσιακού ρεπερτορίου. 

Οι μουσικές εκδηλώσεις συνεχίζονται με το Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών που θα κάνουν πιο χαρούμενη την Κυριακή μας στις 19 Ιουνίου 2016 στις 11.00 στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο και κορυφώνονται την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 στις 19.00 στην Πλατεία Πετρινού με τη διαδραστική πρόβα της Φιλαρμονικής Τρίπολης σε ρυθμούς Latin και Chacha, αλλά και το Μουσικό Παραμύθι της παιδικής χορωδίας του Ορφέα Τρίπολης στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο στις 20.30 που θα παραδώσει τη σκυτάλη στη μελωδική συμμετοχή της Ανδρικής Χορωδίας Λαυρίου για την παρουσίαση έργων Ελλήνων και Ξένων συνθετών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο