Σωτήρης Παπαδημητρίου : Ανεξέλεγκτες οι κλοπές στα χωριά της περιοχής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για το ζήτημα που ταλανίζει το τελευταία διάστημα τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης και δεν είναι άλλο από τις κλοπές (ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί δραματικά) έκανε λόγω στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Παπαδημητρίου. 

Αναλυτικότερα ανέφερε: Νιώθω την ανάγκη αλλά και το χρέος που έχουμε, ως εκπρόσωποι της Τοπικής μας κοινωνίας, να αναφέρω ένα σοβαρότατο πρόβλημα, που αποτελεί μάστιγα, για τον τόπο μας και όχι μόνο. Ένα πρόβλημα που όλοι το ξέρουμε, όλοι το βιώνουμε και είμαστε παθόντες. Είτε άμεσα, είτε έμμεσα.  Μιλάω για το οξύτατο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και δυστυχώς έχει αυξητικές τάσεις. Οι κλοπές, οι διαρρήξεις, οι ληστείες, οι βανδαλισμοί, οι λεηλασίες, γεμίζουν σε καθημερινή βάση την επικαιρότητα και το αστυνομικό δελτίο. Οι συνδημότες μας, αλλά και οι έχοντες την οποιαδήποτε σχέση με την περιοχή μας, ζουν με το φόβο και τον κίνδυνο.

Οι διαμένοντες, στα χωριά μας κυρίως, αλλά και στην ίδια την πόλη, δεν ξέρουν τι θα τους βρει. Για την ακρίβεια, το πότε δεν ξέρουν, γιατί το έχουν σίγουρο ότι κάποια στιγμή, θα αντικρύσουν και αυτοί, το σπίτι τους ανακατεμένο, το αυτοκίνητό τους σπασμένο, την επιχείρησή τους ρημαγμένη κ.ο.κ. Υπάρχουν κι αυτοί που έχουν τα σπίτια τους εδώ, αλλά δε μένουν σ’ αυτά. Και αυτοί τρέμουν. Κι αυτοί γνωρίζουν ότι είναι θέμα χρόνου να πέσουν θύματα. Είναι θέμα χρόνου τα σπίτια τους να αποτελέσουν λεία “κάποιων”. Είναι θαύμα που μέχρι τώρα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα. Είναι θαύμα που στην κακιά ώρα, δεν υπήρξαν εκεί οι ιδιοκτήτες.

 Σε καθημερινή βάση έχουμε πλέον βανδαλισμούς και λεηλασίες ναών. Κλοπές σημαντικών και ιερών αντικειμένων, που για εμάς αποτελούν κομμάτι της πίστης μας, για κάποιους άλλους όμως, κάποια κιλά μέταλλο.  Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, θεωρώ ότι οφείλουμε να πάρουμε θέση, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα αυτή.

Έχουμε χρέος ως τοπική αυτοδιοίκηση να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και πώς. Κε Πρόεδρε, με την έντονη ανησυχία, τους προβληματισμούς και την αγωνία που με διακατέχει, κι επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλες τέτοιες φωνές που εκπέμπουν SOS εντός του δημοτικού συμβουλίου, ζητώ τα εξής:

1. Η παρούσα επιστολή να διαβαστεί κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

2. Να αποφασισθεί και να οριστεί ΑΜΕΣΑ συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό το πρόβλημα.

3. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση να καλεστεί επισήμως η Ελληνική Αστυνομία, η Ελληνική Δικαιοσύνη, φορείς, σύλλογοι, σωματεία..Θέλω να ξέρετε ότι το συγκεκριμένο θέμα, υπάρχει φόβος ότι θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις με την έλευση των προσφύγων. Και δεν το αναφέρω για να προδικάσω ότι οι πρόσφυγες θα έχουν παραβατική συμπεριφορά. Αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτοί που ήδη κάνουν αυτές τις πράξεις, θα έχουν ένα άλλοθι παραπάνω. Αγαπητοί συνάδελφοι, οφείλουμε, για άλλη μια φορά, να ενώσουμε τη φωνή, τη σκέψη, την κραυγή μας για ένα τόσο καυτό, σοβαρό, επίκαιρο θέμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο