Επιστημονική διάλεξη «το ανθρώπινο σώμα στο διάστημα» στο Αστεροσκοπείο Ασέας

Ιουλίου 18, 2022
Αγαπητοί φίλοι, το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη επιστημονική εκδήλωση για το φετινό καλοκαίρι με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα από το χώρο της Διαστημικής.
Η παρουσία του ανθρώπου στο Διάστημα δεν είναι πλέον θέμα ειδικών αποστολών. Σε τροχιά γύρω από τη Γη βρίσκονται διαρκώς 9 ή περισσότεροι αστροναύτες, 6 στο Διεθνή Διαστημική Σταθμό (ISS) και 3 στον Κινεζικό Διαστημικό Σταθμό (Tiangong) ενώ ήδη εκτελούνται πτήσεις διαστημικού τουρισμού με δεκάδες συμμετοχές. Συνολικά, πάνω από 600 άνθρωποι έχουν ταξιδέψει στο Διάστημα.
Τι κινδύνους όμως μας επιφυλάσσει ένα ταξίδι μακριά από την προστασία της γήινης ατμόσφαιρας και μαγνητικού πεδίου; Πώς αλλάζει η συμπεριφορά μας σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας κι εγκλεισμού σε ένα διαστημόπλοιο και γιατί μακρινά ταξίδια στη Σελήνη ή σε άλλους πλανήτες, ενώ είναι τεχνολογικά εφικτά, δεν πραγματοποιούνται ακόμα; Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν βρεθεί στο βουβό κενό του Διαστήματος; Τελικά μπορεί ο άνθρωπος να φύγει από τη Γη;
Σε αυτά τα ερωτήματα, απαντήσεις θα δώσουν οι καλεσμένοι ομιλητές μας ιατροί της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ο ειδικός γενικός ιατρός Σάχερ Σάμπρι και ο ψυχίατρος Ιωάννης Καραμάνος.
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει παρατήρηση ανοιχτών αστρικών σμηνών από το αστεροσκοπείο Ασέας. Απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης στο: http://www.astroasea.com/reservation.html
asea dialexi
Τελευταία τροποποίηση στις 18 Ιουλίου 2022 %16:%Ιουλ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia