Δράσεις του Δήμου Τρίπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Τρίπολης στη συνεχή προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών, διοργανώνει κάποιες δράσεις σχετικά με αυτό. Στην προσπάθεια αυτή, έχει την τιμή και χαρά να βρίσκει φορείς που έχουν το ίδιο όραμα και σκοπό.

Έτσι, οι Πρόσκοποι Τρίπολης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης θα πραγματοποιήσουν δράσεις σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6/2016: Ενημέρωση νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων για το περιβάλλον, το πράσινο, τα περιαστικά άλση και δάση του Δ. Τρίπολης από αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6/2016 Φυτεύσεις λουλουδιών, δενδροφυτεύσεις στα πάρκα και στις πλατείες της Τρίπολης, καθαρισμός από φύλλα, αγριόχορτα και σκουπίδια καθώς και βάψιμο υποδομών. Στη δράση αυτή θα συμμετάσχουν παιδικές ομάδες προσκόπων και οδηγών του Δ. Τρίπολης. Ώρα 09.30 π.μ Σημείο συνάντησης και εκκίνησης δράσεων στο Άγαλμα της Μάνας (Πλ. Άρεως).
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 8/5/2016: Καθαρισμός του περιαστικού Άλσους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, από  συνεργεία του Δ. Τρίπολης και ομάδα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης (Ε.Ο.Σ).

Σε όλες τις παραπάνω δράσεις, απευθύνουμε δημόσια και ανοιχτή πρόσκληση, για όποιοι και όσοι θέλουν, να συμμετάσχουν. Γιατί είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε την αμέριστη αγάπη αλλά και ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Γιατί το περιβάλλον είναι το σπίτι μας.  Αξίζει να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός και προγραμματισμός των παραπάνω δράσεων πραγματοποιείται στα πλαίσια συνεργασίας με τη WWF.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο