Συμμετοχή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + ΚΑ1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι έγινε βίωμα μια μοναδική εμπειρία σε ένα διαφορετικό, πολυπολιτισμικό πλαίσιο, προσβλέποντας στην αναβάθμιση της σχολικής διδακτικής πρακτικής και τον εκσυγχρονισμό του σχολείου.

Έξι εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης οι: Γεωργόπουλος Ιωάννης ΠΕ70, Γκέλη Μαρία ΠΕ70, Κουτσογιάννη Δήμητρα ΠΕ70, Μεταξάς Σωκράτης ΠΕ70, Σανσονίου Βασιλική ΠΕ06, Τσιάλτα Φωτεινή ΠΕ05, ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη της Ισπανίας από τις 3 Ιουλίου έως τις 10 Ιουλίου 2022, για την παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα «Α European school for all children» («Ένα Ευρωπαϊκό σχολείο για όλα τα παιδιά») με σκοπό την ενημέρωσή τους σε θέματα διαχείρισης μιας πολυ/διαπολιτισμικής τάξης. Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιλογής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1, αφού εγκρίθηκε η αίτησή του.

Κατά τη συμμετοχή στα σεμινάρια/εργαστήρια αυτά επισημάνθηκε η αναγκαιότητα και η αξία υιοθέτησης ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών/τριών στο πρόγραμμα σπουδών, καλλιεργώντας τις δημοκρατικές αξίες, τις δεξιότητες της συναισθηματικής και της κοινωνικής νοημοσύνης και εφαρμόζοντας πρακτικές ευαισθητοποίησης και πρόληψης φαινομένων επιθετικότητας και εκφοβισμού. Προτάθηκαν τρόποι για να ενισχυθεί η δημιουργικότητα στη διδασκαλία μέσα από την τέχνη, με χρήση ψηφιακών εργαλείων, με καινοτόμες δραστηριότητες και ομαδοκεντρική προσέγγιση.

Στη διάρκεια της ευρωπαϊκής επιμόρφωσης η ομάδα έδωσε μία εικόνα στους συμμετέχοντες για την ιστορία και  τα αξιοθέατα της πόλης μας καθώς και τους χώρους και τις δράσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης. Ακόμα, οι εκπαιδευτικοί μας είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με συναδέλφους  από την Εσθονία, Ουγγαρία και Γαλλία (La Reunion)  και να δουλέψουν συνεργατικά με εποικοδομητική ανταλλαγή ιδεών χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και θετικής αλληλεπίδρασης, ανταλλάσσοντας απόψεις για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και διαχείρισης τάξης.

Πέρα από τις εκπαιδευτικές δράσεις, το πρόγραμμα ενσωμάτωσε και μια σειρά πολιτιστικών επισκέψεων και περιηγήσεων στην πόλη της Βαρκελώνης. Στο εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι έγινε βίωμα μια μοναδική εμπειρία σε ένα διαφορετικό, πολυπολιτισμικό πλαίσιο, προσβλέποντας στην αναβάθμιση της σχολικής διδακτικής πρακτικής και τον εκσυγχρονισμό του σχολείου μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τουρισμός για όλους 2024»: Έγινε η κλήρωση – Μάθετε τα αποτελέσματα

Το πρωί της Παρασκευής 26/4 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για...

Τρίπολη: Αλλαγή μέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι λαϊκές αγορές της πλατείας Βαλτετσίου...

ΕΛ.ΑΣ: Χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή κλοπών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, αποσκοπώντας στην αποφυγή κλοπών,...

Συνελήφθησαν 40 άτομα σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο