Επιστημονική Διάλεξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η 3η επιστημονική διάλεξη που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων / International Action Art και του Πολιτιστικού σωματείου ” Ευτοπία”.

Θέμα της Διάλεξης ήταν: «Η αστρονομική χρονολόγηση του τέλους του Τρωικού Πολέμου και της επιστροφής του Οδυσσέα» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης.

Η παρουσίαση έγινε από τον Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο, Φυσικό MSc, Αστρονόμο, μέλος της ΕΕΦ.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο ο οποίος παρακολούθησε μέχρι το τέλος την πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Ζαχαρόπουλου τα οποία στοιχεία της θα ενσωματωθούν και θα αντικατασταθούν στο μαθητικό βιβλίο.

Η εργασία αυτή ήδη έχει παρουσιαστεί σε σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Τα στοιχεία της αστρονομίας μαζί με τους στίχους της Οδύσσειας ενημέρωσαν το κοινό για την ακριβή ημερομηνία της επιστροφής του και της μνηστηροφονίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης,  Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δντης Αθμιας Εκπαίδευσης κ. Φώτης Γκέσουρας, ο Δντης του ΔΙΕΚ Τρίπολης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ο Δντης του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης, ο Δντης του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και Σταύρος Κουκάκης , κ.α.
Η ερευνητική αυτή εργασία που παρουσιάστηκε αποτελεί μέρος της επιστημονικής ανακοίνωσης «A NEW ASTRONOMICAL DATING OF ODYSSEUS ’ RETURN TO ITHACA» των St. P. Papamarinopoulos, P. Preka-Papadema, P. Antonopoulos, H. Mitropetrou, A.Tsironiand, and P. Mitropetros.

Να ευχαριστήσουμε πολύ τον κ. Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο για την συμμετοχή του και να ενημερώσουμε το κοινό της Τρίπολης ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και του χρόνου με πολλές εκπλήξεις!

Επίσης να ευχαριστήσουμε και την κ. Αντιόπη Μαργιά , Πρόεδρο του Πολιτιστικού σωματείου ” Ευτοπία” για την υποστήριξη !

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο