Συμμετοχή Του Δήμου Τρίπολης Στο Δίκτυο – «Πλατφόρμα» Ευρωμεσογειακές Πόλεις Της Μουσικής.

Μαϊος 18, 2016
Οι Ευρωμεσογειακές Πόλεις της Μουσικής, είναι ένα κίνημα χωρών της Μεσογείου το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και μέσα από επαφές και συναντήσεις των πόλεων Trapani Σικελίας, Μυτιλήνης Λέσβου, Gozo Μάλτας και Sierra Pola Ισπανίας.

Ο Δήμος Τρίπολης εντάσσεται στο συγκεκριμένο δίκτυο -«πλατφόρμα» Ευρωμεσογειακές Πόλεις της Μουσικής, ως ιδρυτικό μέλος και για το λόγο αυτό, στις 25 Μαΐου, πρόκειται να οργανωθεί ειδική μουσική εκδήλωση στην Αθήνα (Ίδρυμα Κακογιάννη).

Η δημιουργία του εν λόγω Δικτύου «Πλατφόρμα» με θέμα κοινού ενδιαφέροντος, την μουσική και τις δράσεις γύρω από αυτήν, έχει ως στόχο την ένταξη του στα Ευρωπαϊκά Δίκτυα «Πλατφόρμες» με σκοπό την απευθείας χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επίτευξη των δράσεών του.
Στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Τρίπολης στο δίκτυο, θα υπάρξει, συνεργασία μεταξύ των πόλεων που συμμετέχουν σε αυτό, για την ανάληψη διευρωπαϊκών προγραμμάτων, συνεννόηση σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού, θα ενισχυθεί η ανταλλαγή και σύμπραξη στο πεδίο εκπαίδευσης και τεχνολογίας και θα αναδειχθεί η παρουσία των πολιτιστικών και πολιτισμικών προϊόντων μας σε όλο το εύρος του δικτύου. Η περαιτέρω προώθηση των τοπικών μας προϊόντων αφορά στις ανταλλαγές και συμπαραγωγές πολιτιστικών δράσεων.
Τέλος, αποφασίστηκε η ανακήρυξη της πόλης της Τρίπολης ως «Ευρωμεσογειακή Πόλη της Μουσικής»
Ο χαρακτηρισμός της πόλης της Τρίπολης της ως «Ευρωμεσογειακή Πόλη της Μουσικής», όπου ο μύρος του Πάνα με την «σύριγγα» γέμισε με αρμονικούς ήχους την Αρκαδική ύπαιθρο διαμορφώνοντας την αρχετυπική εικόνα της Αρκαδίας ως επίγειου παραδείσου και πηγή έμπνευσης για όλους τους σημαντικούς συνθέτες και μουσικούς δημιουργούς. Στην Αρχαία Μαντινεία λειτούργησε η πρώτη και διασημότερη μουσική ακαδημία της αρχαιότητας. Ο Τυρταίος ο Μαντινεύς, διαμόρφωσε και τελειοποίησε τα αρχαία μουσικά όργανα. Ο τίτλος της Πόλης της Μουσικής, ταιριάζει για την πρωτεύουσα της μητροπολιτικής Αρκαδίας, την πόλη της Τρίπολης και θεωρείται από τους εταίρους μας η πρώτη τη τάξει πόλη για όλο το δίκτυο και την Μεσόγειο.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia