Σταματόπουλος: Πλήρη αδιαφορία από το Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σύλλογο Τρίπολης

Μαϊος 13, 2016
Κατεπείγουσα συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής που είναι αρμόδια για τα αδέσποτα του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στο δημαρχείο Τρίπολης, στην οποία για άλλη μία φορά απουσίαζαν τα μέλη του πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης ενώ είχαν προσκληθεί.

Πιο συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος κατήγγειλε την απουσία των μελών του φιλοζωικούαπό την επείγουσα συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε για τη λήψη απόφασης σχετικά με αδέσποτο ροτβαιλερ, που βρέθηκε στο τοπικό διαμέρισμα Παρθενίου.

Το ζώο εντοπίστηκε μετά από καταγγελία πολίτη και της προέδρου Παρθενίου να περιφέρεται σε κτήματα στην περιοχή και περισυνελέγη από τον αρμόδιο  του Δήμου.

Το ζώο άμεσα μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο και δυστυχώς, ύστερα από εξετάσεις το ζώο βγήκε θετικό στη νόσο καλαζάρ, με αποτέλεσμα να απομονωθεί, σε ειδικό κλειστό χώρο του κυνοκομείου, μέχρι να βγουν οι επιστημονικές εξετάσεις από την Αθήνα

"Συνεδριάσαμε σήμερα, για να δούμε τι θα γίνει με την περίπτωση αυτού του ζώου.Για ακόμα μια φορά είμαστε 3 άτομα αντί για 5, γιατί λείπουν τα μέλη του φιλοζωικού. Μάλιστα δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να μας ενημερώσουν για την απουσία τους. Χωρίς όλα τα μέλη δεν μπορεί, να βγει απόφαση και η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή", ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ενώ συμπλήρωσε: "Αν το φιλοζωικό σωματείο δεν αναλάβει την υιοθεσία του ζώου τότε θα πρέπει, όπως ορίζει ο νόμος να οδηγηθεί σε ευθανασία. Λόγω της απουσίας των μελών από τη συνεδρίαση και την αδυναμία λήψης απόφασης, το θέμα θα οδηγηθεί στην επιστημονική επιτροπή, που έχει οριστεί".

Στη συνέχεια, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έκανε γνωστό πως σε προηγούμενη υιοθεσία που είχε πραγματοποιήσει ο φιλοζωικός σύλλογος και ύστερα από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε δεν βρέθηκαν πουθενά τα σκυλιά.

«Ζητάμε από το σύλλογο να μάς πει που είναι τα σκυλιά και σε τι κατάσταση βρίσκονται».

«Το να πουν ότι απλά θα το υιοθετήσουν, αυτή την φόρα, δεν είναι αρκετό, θα δηλωθεί ο χώρος αλλά και το φυσικό πρόσωπο που θα το αναλάβει»

skyli adespoto kalazar

Τελευταία τροποποίηση στις 13 Μαϊος 2016 %13:%Μάι

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia