Σταματόπουλος: Πλήρη αδιαφορία από το Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σύλλογο Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής που είναι αρμόδια για τα αδέσποτα του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στο δημαρχείο Τρίπολης, στην οποία για άλλη μία φορά απουσίαζαν τα μέλη του πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης ενώ είχαν προσκληθεί.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/B0amBgGJKYQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Πιο συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος κατήγγειλε την απουσία των μελών του φιλοζωικούαπό την επείγουσα συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε για τη λήψη απόφασης σχετικά με αδέσποτο ροτβαιλερ, που βρέθηκε στο τοπικό διαμέρισμα Παρθενίου.

Το ζώο εντοπίστηκε μετά από καταγγελία πολίτη και της προέδρου Παρθενίου να περιφέρεται σε κτήματα στην περιοχή και περισυνελέγη από τον αρμόδιο  του Δήμου.

Το ζώο άμεσα μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο και δυστυχώς, ύστερα από εξετάσεις το ζώο βγήκε θετικό στη νόσο καλαζάρ, με αποτέλεσμα να απομονωθεί, σε ειδικό κλειστό χώρο του κυνοκομείου, μέχρι να βγουν οι επιστημονικές εξετάσεις από την Αθήνα

“Συνεδριάσαμε σήμερα, για να δούμε τι θα γίνει με την περίπτωση αυτού του ζώου.Για ακόμα μια φορά είμαστε 3 άτομα αντί για 5, γιατί λείπουν τα μέλη του φιλοζωικού. Μάλιστα δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να μας ενημερώσουν για την απουσία τους. Χωρίς όλα τα μέλη δεν μπορεί, να βγει απόφαση και η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ενώ συμπλήρωσε: “Αν το φιλοζωικό σωματείο δεν αναλάβει την υιοθεσία του ζώου τότε θα πρέπει, όπως ορίζει ο νόμος να οδηγηθεί σε ευθανασία. Λόγω της απουσίας των μελών από τη συνεδρίαση και την αδυναμία λήψης απόφασης, το θέμα θα οδηγηθεί στην επιστημονική επιτροπή, που έχει οριστεί”.

Στη συνέχεια, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έκανε γνωστό πως σε προηγούμενη υιοθεσία που είχε πραγματοποιήσει ο φιλοζωικός σύλλογος και ύστερα από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε δεν βρέθηκαν πουθενά τα σκυλιά.

«Ζητάμε από το σύλλογο να μάς πει που είναι τα σκυλιά και σε τι κατάσταση βρίσκονται».

«Το να πουν ότι απλά θα το υιοθετήσουν, αυτή την φόρα, δεν είναι αρκετό, θα δηλωθεί ο χώρος αλλά και το φυσικό πρόσωπο που θα το αναλάβει»

skyli adespoto kalazar

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο