Κάλεσμα Δημοτικών – Γυμνασίων Δήμου Τρίπολης στα μαθητικά σεμινάρια του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Φεβρουαρίου 23, 2022
Το «8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου» θα διεξαχθεί στην Τρίπολη από 11-13 Απριλίου 2022.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ περιλαμβάνει 55 διεθνή και 20 ελληνικά ντοκιμαντέρ, και 22 ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ζώνη.

Το φεστιβάλ εμπλουτίζεται και φέτος με εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης , τηλεδιασκέψεις , εκθέσεις και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Όσον αφορά τα μαθητικά σεμινάρια θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν για την Τρίπολη τα εξης:

  1. Ένα σεμινάριο animation  με φιγούρες από πλαστελίνη (ειδικα για παιδιά δημοτικού και άτομα με μέτρια νοητική υστέρηση)  από τον Thomas Kunstler. Δείτε εδώ ενδεικτικά το αποτέλεσμα του σεμιναρίου από παλαιότερη χρονιά, στο Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων Καλαμάτας.
  2. Το ηλεκτρονικό αποτύπωμα: περιβάλλον, φυσικοί πόροι και ηλεκτρονικές συσκευές                                                                       

Χαρίτου Στεφανία

Το σεμινάριο έχει στόχο να ενημερώσει σχετικά με το περιβαλλοντικό “αποτύπωμα” των ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, τηλεοράσεις) που πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής: από την κατασκευή και χρήση τους, έως το θάνατό τους ως ηλεκτρονικά απόβλητα. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν  οπτικοακουστικό υλικό που αφορά το οικολογικό πλαίσιο των τεχνολογιών: κατανάλωση ενέργειας, εκμετάλλευση φυσικών πόρων για την κατασκευή τους, μόλυνση του περιβάλλοντος στην απόσυρσή τους. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να κάνει κατανοητή την αλληλένδετη σχέση μεταξύ της τεχνολογικής παραγωγής και χρήσης και του φυσικού περιβάλλοντος. Μέσα απο συζήτηση και μικρές παρουσιάσεις, οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις σχετικά με τον κύκλο ζωής των ηλεκτρονικών συσκευών και θα συλλογιστούν προτάσεις για φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες κατανάλωσης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε τάξεις παιδιών 10-12 χρονών, παιδιών γυμνασίου και λυκείου και προϋποθέτει τη χρήση 2 ηλεκτρονικών υπολογιστών ή προτζέκτορα. Λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου οι μαθητές θα λάβουν υλικό για μελέτη.  Προϋποθέτει την επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου ή τον εκπαιδευτικό της τάξης.

Διάρκεια περίπου 3 ώρες

Μέγιστος αριθμός 25 μαθητές.

Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα από τα 2 και να πάρετε τηλέφωνο  6946591736 κ. Αντωνία Πτερνέα  για να κλείσετε θέση για το σχολείο σας.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ :  ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia