Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ανάδειξη του Δικαστικού Μεγάρου της Τρίπολης ως τόπου ιστορικής μνήμης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Πολιτών για τη Συντήρηση και την Ανάδειξη του Δικαστικού Μεγάρου της Τρίπολης Κώστα Ζαχαριά και Παναγιώτη Βέμμο.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για την ανάγκη ανάδειξης του εν λόγω χώρου ως τόπου ιστορικής μνήμης, καθώς τα υπόγεια του συγκεκριμένου κτηρίου χρησιμοποιήθηκαν ως κρατητήρια και αποτέλεσαν κολαστήριο για πλήθος Ελλήνων πατριωτών στα χρόνια της γερμανικής κατοχής της πατρίδας μας.

Η πιο πάνω πρωτοβουλία των πολιτών έχει δύο βασικά αιτήματα, αφ’ ενός να μην υπάρξει παρέμβαση στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου πριν γίνει μελέτη για τη συντήρηση και την ανάδειξη όλων των αιθουσών του και αφ’ ετέρου να εξεταστεί η πρόταση του αείμνηστου πρώην δημάρχου Τρίπολης Θ. Σεχιώτη για ίδρυση και λειτουργία Μουσείου του Αγώνα στο Δικαστικό Μέγαρο.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια συναινεί απολύτως ως προς το να συνδράμει οικονομικά στον σκοπό αυτό.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο