Συνάντηση Τζιούμη – Νίκα – Παπαθανάση στην Τρίπολη (vid)

Το Δημαρχείο Τρίπολης επισκέφτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και εκπροσώπους του υπουργείου Ανάπτυξης το πρωί της Τρίτης 21 Σεπτεμβρίου.
[iframe width=”790″ height=”444″ src=”https://www.youtube.com/embed/n5tAuGQasJs” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]
Σκοπός της εν λόγω επίσκεψης ήταν η συζήτηση, για την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης: ”ο Δήμος Τρίπολης αναγνωρίζει την πρωτοκαθεδρία της Μεγαλόπολης λόγω των λιγνιτικών μονάδων που διαθέτει, αναφέροντας ότι ο Δήμος έχει ενταχθεί στο σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης.

Το ζητούμενο είναι να εισαχθούμε σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο, καταργώντας τον λιγνίτη και να πάμε σε νέες μορφές ανάπτυξης, έτσι ώστε η πόλη μας να μπει σε αναπτυξιακή πορεία τα επόμενα χρόνια και να μην επηρεαστεί από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων που επίκειται.

Από τη μεριά του ο κ. Παπαθανάσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή, τονίζοντας ότι σχετικά με το θέμα της απολιγνιτοποιησης πρέπει τα βήματα να είναι γρήγορα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για όλους τους πολίτες της τρίπολης. Αναγνώρισε επίσης, ότι οι Δήμοι Γορτυνίας και Οιχαλίας θα βρίσκονται κοντά στην Μεγαλόπολη δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για προσέλκυση επιχειρήσεων.

«Είμαστε εδω για να συνεργαστούμε με τον Δήμο ώστε να δημιουργήσουμε έναν γρήγορο μηχανισμό ‘ωστε γρήγορα να δημιουργηθούν οι συνθήκες γαι την ανάπτυξη του Παραγωγικού μοντέλου», ανέφερε τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...

Κέντρο Κοινότητας | Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης

Ενημέρωση Η προγραμματισμένη κίνηση (29/3/2024) στον Δήμο Τρίπολης, μεταφέρεται λόγω άδειας του οδηγού τηςκινητής μονάδας, από τις 29/3/2024, για την Δευτέρα 1/4/2024.
Μετάβαση στο περιεχόμενο