Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. Τρίπολης

Αυγούστου 05, 2021
Χθες, Τετάρτη 4 Αυγούστου και ώρα 16:00, ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ, για το σχολικό έτος 2021-22, σε 3 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

 Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1998-2006 και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή  είναι: gov.gr → Εκπαίδευση  →Εγγραφή σε σχολείο  →Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) του Ο.Α.Ε.Δ.

Επίσης απαιτούνται: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email),   αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, τίτλος σπουδών, δικαιολογητικά κοινωνικών κριτηρίων, νομιμοποιητικά έγγραφα για υποψηφίους εκτός Ε.Ε. Την αίτηση υποβάλλει ο υποψήφιος αν είναι 18 ετών και άνω ή ο νόμιμος κηδεμόνας του αν είναι ανήλικος Ο υποψήφιος υποβάλλει μία αίτηση για μία ΕΠΑ.Σ Μαθητείας και μπορεί να επιλέξει έως δύο ειδικότητες.

Ο Ο.Α.Ε.Δ.εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην Σχολή με την πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ. το πρωί πραγματοποιούν Μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη Σχολή.

Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 21,78 € για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης για 2 έτη (τέσσερα εξάμηνα).

Οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ.:

•       Πραγματοποιούν πρακτική άσκηση με αμοιβή και ασφάλιση
•       Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
•       Τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα
•       Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό
•       Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές
•       Δικαιούνται αναβολή στράτευσης
•       Λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι ειδικότητες για το σχολικό έτος 2021-22 στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Τρίπολης είναι οι εξής:

•       Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
•       Μαγειρικής Τέχνης
•       Αισθητικής Τέχνης

τηλ. επικοινωνίας   ΕΠΑ.Σ ΤΡΙΠΟΛΗΣ :  2710233061 – 2710234608 – 2710233053
ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia