Κ.Τζιούμης: Εμπαιγμός του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες του Δήμου Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ετέθη σαν θέμα ,από παρευρισκομένους αγρότες, το θέμα των πορισμάτων του ΕΛΓΑ, για τις ζημιές στίς καλλιέργειες από την περυσινή (Μάιος 2015),χαλαζόπτωση.

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξής μας τόνισε :

Είναι εμπαιγμός του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες, να δίδει ποσοστά ζημιάς 25% ,(Το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα πάρουν καθόλου αποζημίωση),ενώ όλοι γνωρίζουμε ,γιατί είχαμε επισκεφθεί τότε τις πληγείσες περιοχές ,ότι η ζημιά που είχε προκληθεί στα δέντρα ήταν σχεδόν ολοκληρωτική.

Και είναι μεγαλύτερος εμπαιγμός να τους λέει να κάνουν τώρα ενστάσεις για να γίνει επανεξέταση. Σε τι να κάνουν τώρα επανεξέταση οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ;Τα δέντρα τώρα είναι ξύλα δεν έχουν ούτε φύλλα πάνω ,πως θα δούν ,οι γεωπόνοι αν έχουν τα μήλα π.χ, χτυπηθεί από το χαλάζι;Γιατί μήλα δεν έχουν τώρα πάνω τα δέντρα !!!!

Είναι ευθύνη του ΕΛΓΑ που δεν βγήκαν έγκαιρα τα πορίσματα, ώστε να γινόταν η επανεξέταση πριν από την συγκομιδή των καρπών.

Ο κ Τζιούμης πρότεινε, λοιπόν, στο δημοτικό συμβούλιο, και έγινε ομόφωνα αποδεκτό, εκτός από το ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες που θα αποστείλουμε, αντιπροσωπεία του συμβουλίου με επικεφαλή τον κ Δήμαρχο, να επισκεφθεί το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, κι αν χρειασθεί και την κεντρική διοίκησή του στην Αθήνα, ώστε να εκφράσει την διαμαρτυρία μας και να απαιτήσει να γίνει επανεξέταση των πορισμάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

Tιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του...

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο