Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Κ.Τζιούμης: Εμπαιγμός του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες του Δήμου Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ετέθη σαν θέμα ,από παρευρισκομένους αγρότες, το θέμα των πορισμάτων του ΕΛΓΑ, για τις ζημιές στίς καλλιέργειες από την περυσινή (Μάιος 2015),χαλαζόπτωση.

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξής μας τόνισε :

Είναι εμπαιγμός του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες, να δίδει ποσοστά ζημιάς 25% ,(Το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα πάρουν καθόλου αποζημίωση),ενώ όλοι γνωρίζουμε ,γιατί είχαμε επισκεφθεί τότε τις πληγείσες περιοχές ,ότι η ζημιά που είχε προκληθεί στα δέντρα ήταν σχεδόν ολοκληρωτική.

Και είναι μεγαλύτερος εμπαιγμός να τους λέει να κάνουν τώρα ενστάσεις για να γίνει επανεξέταση. Σε τι να κάνουν τώρα επανεξέταση οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ;Τα δέντρα τώρα είναι ξύλα δεν έχουν ούτε φύλλα πάνω ,πως θα δούν ,οι γεωπόνοι αν έχουν τα μήλα π.χ, χτυπηθεί από το χαλάζι;Γιατί μήλα δεν έχουν τώρα πάνω τα δέντρα !!!!

Είναι ευθύνη του ΕΛΓΑ που δεν βγήκαν έγκαιρα τα πορίσματα, ώστε να γινόταν η επανεξέταση πριν από την συγκομιδή των καρπών.

Ο κ Τζιούμης πρότεινε, λοιπόν, στο δημοτικό συμβούλιο, και έγινε ομόφωνα αποδεκτό, εκτός από το ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες που θα αποστείλουμε, αντιπροσωπεία του συμβουλίου με επικεφαλή τον κ Δήμαρχο, να επισκεφθεί το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, κι αν χρειασθεί και την κεντρική διοίκησή του στην Αθήνα, ώστε να εκφράσει την διαμαρτυρία μας και να απαιτήσει να γίνει επανεξέταση των πορισμάτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Εκδηλώσεις εορτασμού για την Ιστορική Μάχη των Δολιανών της 18 ης Μαΐου 1821»

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και η Κοινότητα Δολιανών σας...

Υπογραφή σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αρκαδίας Κώστα Μανδρώνη για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών του νομού

Υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας, Κώστα Μανδρώνη, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμών Π.Ε. Αρκαδίας (Καθαρισμοί Ποταμών, Τεχνικά Έργα Κοίτης)», συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) της Π.Ε. Αρκαδίας. Το έργο περιλαμβάνει καθαρισμούς και αποκατάσταση της κοίτης ρεμάτων σε επιλεγμένα σημεία της Αρκαδίας, σύμφωνα

Αργολίδα: Συλλήψεις για ναρκωτικά, όπλα και κλοπές

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Εξιχνίαση τριών (3) περιπτώσεων κλοπών και απόπειρας...

204η Επέτειος της Ιστορικής Μάχης του Βαλτετσίου

Ο Δήμαρχος του Δήμου Τρίπολης, το Δημοτικό Συμβούλιο και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ