Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα: Δημοτική Αρχή των Χαμένων Ευκαιριών

Η έλευση του Καρναβαλιού είναι από μόνη της είδηση για κάθε πόλη που φιλοδοξεί να λέγεται πρωτεύουσα που σέβεται τις παραδόσεις και τα έθιμα. Για την Τρίπολη όμως δεν είναι είδηση. Η ανυπαρξία και η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής κατάφερε να κάνει «μη είδηση» αυτό που θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση. Κατάφερε να εμπλουτίσει τον φαύλο κύκλο των χαμένων ευκαιριών με νέες χαμένες ευκαιρίες. Δικαιωματικά της ανήκει ο τίτλος «Δημοτική Αρχή των Χαμένων Ευκαιριών». Εδώ υπάρχει μόνο το γαϊτανάκι των χαμένων ευκαιριών.

Γιατί δεν είναι μόνο το Καρναβάλι που για την Τρίπολη δεν θα είναι Καρναβάλι. Όχι φυσικά πως από μόνο του αυτό είναι λίγο, να χάνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ψυχαγωγία των πολιτών και την οικονομική αναζωογόνηση της πόλης. Η απόρριψη και η ανικανότητα διοργάνωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, δεν δείχνει μόνο βαθιά περιφρόνηση των πολιτών της Τρίπολης. Δεν δείχνει απλώς ότι η Δημοτική Αρχή έχει χάσει την επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο και τον κόσμο της εργασίας. Δείχνει δυστυχώς και ότι έχει διαρρήξει τους δεσμούς της με την ιστορικότητα και τα πανάρχαια έθιμα αυτού του λαού, που υποδέχεται την άνοιξη με αυτόν τον τρόπο.

Είναι όμως και η παντελής αδυναμία της δημοτικής αρχής των χαμένων ευκαιριών να συλλάβει τα μηνύματα των καιρών και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις. Ήδη από πέρσι έπεσε στο κενό η πρότασή μας για την περίφημη «Λευκή Νύχτα», που τόσο περίμενε ο εμπορικός κόσμος για να αναζωογονηθεί και οι πολίτες για να ανανεωθούν μέσω μιας νέας συλλογικής εμπειρίας.

Το ίδιο θα γίνει και φέτος, για τη λευκή και την κόκκινη νύχτα που άλλες πόλεις έχουν καθιερώσει με τεράστια επιτυχία: Τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά ως τις πρώτες πρωινές ώρες παρέχοντας μεγάλες εκπτώσεις, η εμπορική δραστηριότητα τονώνεται, η οικονομία ωφελείται, οι πολίτες βιώνουν τα πλεονεκτήματα της εορταστικής και απελευθερωμένης από τα άγχη της ημέρας ατμόσφαιρας.

Αλλά όλα αυτά είναι ξένες λέξεις για τη Δημοτική μας Αρχή. Άβουλη, ανέμπνευστη, απλά διαχειριστική, αδυνατεί να αναλάβει την παραμικρή πρωτοβουλία. Προσπαθεί με κουτοπονηριές και μερεμέτια να καλύψει το πρωτοφανές κενό της, κενό που όμως είναι πλέον επικίνδυνο για τους πολίτες, την πόλη και την οικονομία της.

Την καλούμε έστω και τώρα, να συναισθανθεί την ευθύνη και να αναλάβει την πρωτοβουλία για την καθιέρωση της «Λευκής Νύχτας» στην Τρίπολη. Το έχουν ανάγκη οι πολίτες, ο εμπορικός κόσμος, οι εργαζόμενοι. Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις κάτι που είναι σωστό, λέει ένα γνωμικό, έστω και αν έχεις κάνει τα πάντα λάθος. Γιατί δυστυχώς, για τη σημερινή δημοτική αρχή όχι μόνο δεν υπάρχει «Λευκή» ή «Κόκκινη» Νύχτα, αλλά ισχύει γενικώς το «Μάυρη είναι η νύχτα στα βουνά».

Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι η Αυτοδιοίκηση Α” και Β” βαθμού πρέπει να αφουγκραστεί το κάλεσμα των σύγχρονων ιδεών και να ανταποκριθεί σε αυτές.

Προτείνουμε λοιπόν να έρθουν σε συνεργασία-συνεννόηση με τους επαγγελματικούς συλλόγους (Σωματείο Εστιατόρων Αρκαδίας, Επιμελητήριο Αρκαδίας, Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης , Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας κ.α.) ώστε να δρομολογηθεί ο θεσμός και στην Τρίπολη το συντομότερο δυνατό. Αφού η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί, μπορούν οι παραγωγικοί φορείς να λάβουν την πρωτοβουλία με συμπαραστάτη την παράταξή μας “ Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα “. Ήρθε η ώρα της κοινωνικής πρωτοβουλίας, αφού η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να σταθεί και η Τρίπολη δεν μπορεί να περιμένει.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο