Δήμαρχος Τρίπολης: Ο Δήμος Τρίπολης θα μπει σε ένα πιλοτικό έργο διαχείρισης το οποίο είναι σύμφωνο με τον ΕΣΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης την τετάρτη 17/02 με αποκλειστικό θέμα τα απορρίμματα πρώτος μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής ο οποίος είπε ότι είναι γνωστό το πρόβλημα με τα σκουπίδια μετά το κλείσιμο της χωματερής στο Πλάτωμα.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/8tzh3MHIANA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Οι ιδιοκτήτες των απορριμμάτων είναι οι Δήμοι. Ο καινούριος ΕΣΔΑ δίνει το δικαίωμα στους Δήμους να κάνουν διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Ως προς τα πρόστιμα ανέφερε ότι οι Δήμοι σχεδιάζουν να προσφύγουν στην Ε.Ε. και αυτό είναι γνωστό στα υπουργεία διότι πρέπει κάποτε να δοθεί μια λύση. Την ευθύνη τα τελευταία 4 χρόνια την είχε η Πολιτεία και η Περιφέρεια και θα πληρώσουν αυτοί τα πρόστιμα. Δεν είναι δυνατόν να μας χρεώνουν πρόστιμα επειδή κάποιοι κάνουν καταγγελίες.

Μετά ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Τρίπολης θα μπει σε ένα πιλοτικό έργο διαχείρισης το οποίο είναι σύμφωνο με τον ΕΣΔΑ και θα σέβεται το περιβάλλον με ελαχιστότατο δυνατό κόστος προς τους πολίτες.

Η λύση που θα προτείνουμε θα σας γίνει γνωστή πολύ σύντομα και θα αποτυπωθεί στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης.
Η αποκατάσταση του Πλατώματος και της Αγίας Τριάδας θα γίνει με μηδενικό κόστος. Θα υποβάλλουμε σχέδια στο υπουργείο.

 

Βίντεο με ολόκληρη την τοποθέτηση του Δημάρχου Τρίπολης

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο