Εγγραφή του Δήμου Τρίπολης σε διεθνή δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η υποψηφιότητα της πόλης μας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021 είναι μια ευκαιρία για προβολή της Τρίπολης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή μας παρουσία με την εγγραφή μας σε κάποια ευρωπαϊκά δίκτυα. Ο Δήμος μας είναι ήδη μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Eurotowns. Μετά τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος ξεκινάει τη διαδικασία για να γίνει μέλος στα παρακάτω δίκτυα.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/cUVV5SQCzDk” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

– Intercity Youth Network ( http://intercityyouth.eu ) ένα από τα πολύ δυναμικά δίκτυα που αφορά τις πόλεις που έχουν κοινωνική πολιτική για τους νέους. Το όφελος από την εγγραφή μας θα είναι πληροφορίες και προτάσεις συμμετοχής σε διεθνείς συνεργασίες με θέμα την υποστήριξη των νέων σε τοπικό επίπεδο. Σε μια περίοδο όπου η νεανική ανεργία είναι τόσο υψηλή και πρέπει να μπορούμε να προτείνουμε εναλλακτικές για τους νέους η συμμετοχή στο δίκτυο αυτή μπορεί να είναι μέρος της λύσης μια και μόνο μεγάλοι Δήμοι απ’ όλη την Ευρώπη συμμετέχουν και μπορούμε να ωφεληθούμε από την προσαρμογή καλών πρακτικών.

– Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée ( http://www.bjcem.org ) ένας από τους πιο δυναμικούς θεσμούς για νέους καλλιτέχνες. Η συμμετοχή μας στο δίκτυο αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα νέοι καλλιτέχνες από την Τρίπολη και την Αρκαδία να συμμετάσχουν σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους θεσμούς για καλλιτέχνες.

– Urban Food Policy Pact ( http://www.foodpolicymilano.org/en/the-milan-food-policy-pact-is-ready/ ) μια από τις κεντρικές πρωτοβουλίες του Δήμου του Μιλάνο για τα τρόφιμα με την ευκαιρία της EXPO 2015. Οι Δήμοι που υπογράφουν και συμμετάσχουν στο δίκτυο αυτό δεσμεύονται για μια πολιτική για την υγεία των πολιτών τους μέσω των τροφίμων, την προβολή τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα των τροφίμων.

– Anna Lindh Foundation ( http://www.annalindhfoundation.org ) το Σουηδικό Ίδρυμα με έδρα την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, που κάνει δράσεις πάνω στον διαπολιτισμικό διάλογο. Η συμμετοχή μας θα μας δώσει τη δυνατότητα συνεργασίας με μέλη ( δήμους, ιδρύματα, ΜΚΟ, μουσεία) σε όλη την Ευρώπη και το δικαίωμα αιτήσεων στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ιδρύματος. Η εγγραφή μας θα γίνει στο Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος (http://www.hfc.gr/wmt/webpages/index.php?pid=39&lid=1 ) που συντονίζει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Για όλα τα παραπάνω 4 δίκτυα, θα γίνουν άμεσα οι αιτήσεις και ορίζονται ως εκπρόσωποι του Δήμου Τρίτολης, ο Δήμαρχος και η κα. Αικατερίνη Σιάμπου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο