Οι απαντήσεις του Δημάρχου Τρίπολης στη ζωντανή επικοινωνία με τους Δημότες (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Live -μέσω ζωντανής εκπομπής μίλησε το βράδυ της Κυριακής (28/6/2020) ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, μέσα από το Facebook του.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftripoliavrio%2Fvideos%2F561225607869453%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Ένα νέο, σύγχρονο τρόπο ζωντανής επικοινωνίας με τους δημότες, αξιοποίησε – για δεύτερη φορά- ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, το βράδυ της Κυριακής (28.6.2020).

Ειδικότερα, μέσω facebook, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους δημότες για πολλά και σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Τρίπολης και παράλληλα απάντησε σε ερωτήματά τους.

Αρχικά, προχώρησε σε μία ανάλυση όλων των κινήσεων που έγιναν από τη δημοτική αρχή, για να ξεμπλοκάρει το έργο στο Μεγαβούνι. Εξήγησε ότι μετά τη δικαστική απόφαση που κλείνει το χώρο στον «Άγιο Βλάση», τα σκουπίδια θα διαχειρίζονται στο Μεγαβούνι, προσωρινά, μέχρι να ξεκινήσει το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας. Υπογράμμισε ότι ο Δήμος δεν θα δημιουργήσει νέα χωματερή και ότι ο χώρος στο Μεγαβούνι θα καθαριστεί όταν αρχίσει το έργο της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις του Δήμου στα χωριά, που είχαν πολλά χρόνια να γίνουν, αλλά και σε έργα μέσα στην πόλη, όπως ο δρόμος προς το γήπεδο του Αστέρα, διανοίξεις δρόμων στην περιοχή Φιλικών, τα πεζοδρόμια προς το Νοσοκομείο, τον Άγιο Κωνσταντίνο, το Μουσικό Σχολείο και σε άλλα σημεία της πόλης.

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στο σχεδιασμό για την ανάπλαση της πλατείας Μπασιάκου, το Ειδικό Σχολείο, το Μουσείο Λαμπράκη, τις προσβάσεις ΑΜΕΑ στα σχολεία, το Μουσείο Ελιάς και Σιδηροδρόμου στο Ελαιοχώρι, τη Δημοτική Πινακοθήκη στο κτίριο Τσιχριτζή και το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου.

Να σημειωθεί επίσης ότι ανακοίνωσε πως σύντομα θα εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση, ενώ ο Δήμος θα προχωρήσει σε ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

Με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρίας Γιάννας Αγγελοπουλου, ο Δήμαρχος τόνισε ότι σχεδιάζονται εκδηλώσεις τόσο για να τιμηθεί η Ιστορία μας, όσο και για να δοθεί προοπτική στον Δήμο τα επόμενα χρόνια.

Για τα έργα στο ΔΑΚ είπε ότι σύντομα θα βγει νέα διακήρυξη, ενώ σχεδιάζονται έργα στο γήπεδο Φιλικών, σε συνεργασία με την περιφέρεια.

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, επισήμανε ότι θα γίνουν σε χώρους που δεν θα υπάρχει συγχρωτισμός, ενώ ανακοίνωσε ότι στην πόλη – μετά από πάρα πολλά χρόνια- θα λειτουργήσει θερινό σινεμά.

Τέλος, αναφέρθηκε στον στόχο να λειτουργήσει απογεματινό δωρεάν ΚΔΑΠ, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα στον Δήμο Τρίπολης, ενώ έκανε γνωστό ότι υπογράφεται σύμβαση και σύντομα η περιοχή μας θα έχει 13 σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Ενισχύεται ο καύσωνας, στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

Σε συνθήκες καύσωνα οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας,...

Καλαμάτα: Συνελήφθη 64χρονος για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και για όπλα

Συνελήφθη, χθες (15.7.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του...

Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο