Τζιούμης: «Φτωχό και χωρίς προοπτική ανάπτυξης το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2016!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξής μας, κ.Τζιούμης, έθεσε πάλι το θέμα της ΚΕΔΗΤ και τόνισε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε τα χρέη της επιχείρησης φθάνουν σχεδόν στο δυσθεώρητο νούμερο των 400.000 ευρώ. Επιπλέον παρά την δέσμευση του κ. Δημάρχου, σε προηγούμενο συμβούλιο, ότι θα πληρωθούν οι υπάλληλοί της, τελικά πενήντα οικογένειες υπαλλήλων θα κάνουν εορτές χωρίς να έχουν πληρωθεί.

 

Είχαμε πει σε προηγούμενο συμβούλιο ότι η ΚΕΔΗΤ, από τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, κινδυνεύει με κλείσιμο .Χθές ο κ.Δήμαρχος άφησε σαφή υπονοούμενα ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.
Αυτό δυστυχώς είναι μία τραγική επιβεβαίωση όσων είχαμε πει και τονίσαμε ότι ,αν συμβεί, θα είναι ένα έγκλημα για τον δήμο μας.
Επίσης, ο κ. Τζιούμης επανέφερε χθες ,το είχε θέσει σε προηγούμενο συμβούλιο, το θέμα των χιλιάδων κλήσεων από παλαιότερα έτη, που έχουν αποσταλεί σε συμπολίτες μας με τεράστιες προσαυξήσεις, και ρώτησε τον κ. Δήμαρχο τι ενέργειες έχουν γίνει στην κατεύθυνση να διαγραφούν οι προσαυξήσεις και να πληρωθούν μόνο οι κλήσεις. Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί και το υπουργείο Εσωτερικών, ότι βρίσκεται σε επαφή μαζί τους, και αναμένει από εκεί πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.
Το κύριο θέμα του χθεσινού συμβουλίου ήταν η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2016.Η θέση της παράταξής μας ,όπως εκφράσθηκε από τον κ Τζιούμη ,είναι η εξής:
Το τεχνικό πρόγραμμα για το 2016 είναι το πιο μικρό, το πιο φτωχό πρόγραμμα που έχει έρθει ποτέ στο δήμο μας. Η πρόβλεψη για νέα έργα και μελέτες είναι περίπου για 1,000.000 ευρώ, όταν στο περυσινό πρόγραμμα ήταν 4.000.000 ευρώ,(Δηλ. 4 φορές λιγότερα σε σχέση με πέρυσι),και βέβαια τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ περισσότερα. Οι πηγές χρηματοδότησης είναι μόνο η ΣΑΤΑ και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και καμιά άλλη. Που είναι τα μεγάλα λόγια του κ Παυλή για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Το περυσινό πρόγραμμα έχει εκτελεσθεί σε ποσοστό κάτω του 30% και έχουν γίνει πάρα πολλές τροποποιήσεις,(επομένως αυτό που ψηφίζουμε ουσιαστικά δεν εφαρμόζεται).Η μεγάλη πλειοψηφία των χωριών μας δεν έχουν πάρει το 2015,ούτε καν τα ψίχουλα της χρηματοδότησης που δικαιούνται με βάση των πληθυσμό τους, μιλάμε για 500-1000 ευρώ το χρόνο. Όλα τα έργα για το 2016 είναι με απευθείας αναθέσεις, σχεδόν καμιά δημοπρασία ,μέχρι που χαριτολογώντας ο κ Τζιούμης ρώτησε μήπως έχει βγει κάποιος νέος νόμος που απαγορεύει τις δημοπρασίες..
Εδώ ο επικεφαλής μας διάβασε τις τοποθετήσεις στο δημοτικό συμβούλιο,του κ.Παυλή και του κ.Βόσνου, όταν ήταν αντιπολίτευση, κατά την συζήτηση του τελευταίου τεχνικού προγράμματος της προηγούμενης δημοτικής αρχής, το 2013,όπου τότε κατακεραύνωναν τον κ. Σμυρνιώτη ότι έχει πολλές απευθείας αναθέσεις στο πρόγραμμά του κι ότι τα χωριά μας είχαν εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους να μαραζώσουν, μόνο με την ελαχίστη χρηματοδότηση της ΣΑΤΑ.
Και έρχονται σήμερα, σαν διοίκηση του δήμου πλέον, να έχουν μόνο απευθείας αναθέσεις στο δικό τους πρόγραμμα ,στα δε χωριά μας να μην έχουν δώσει ούτε καν την ΣΑΤΑ τους.
Μιλάμε δηλαδή για τον απόλυτο εμπαιγμό, για την απόλυτη κοροιδία των συμπολιτών μας στα χωριά.
Πάγια θέση της παράταξής μας είναι ότι τα χωριά μας πρέπει να στηριχθούν από τον δήμο, γιατί αν μαραζώσουν θα ακολουθήσει κατάρρευση όλου του δήμου. Στην δεδομένη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο δήμος θα πρέπει να βρει επιπλέον πιστώσεις για τα χωριά μας ,από άλλες πηγές χρηματοδότησης, μπορούμε ας πούμε να μην δώσουμε 100.000 ευρώ για τα Χριστούγεννα, να δώσουμε κάτι λιγότερο και να στηρίξουμε με αυτά τα χρήματα κάποια χωριά.
Συνολικά τώρα, το τεχνικό πρόγραμμα του 2016 δεν δίνει καμιά προοπτική ανάπτυξης του δήμου μας ,βρίσκεται σε μια εντελώς διαχειριστική λογική, σε μια ανακύκλωση της μιζέριας χωρίς να προσφέρει ούτε καν ψήγματα ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης μας και των χωριών μας.
Εμείς πέρυσι είχαμε ψηφίσει το τεχνικό πρόγραμμα ,πιστεύοντας ότι πρέπει να δώσουμε πίστωση χρόνου στην νέα, τότε, δημοτική αρχή να ξεδιπλώσει το όραμά της για τον δήμο μας.
Δυστυχώς τώρα, ένα χρόνο μετά, τα αποτελέσματα της νέας διοίκησης όπως εξηγήσαμε παραπάνω, είναι άκρως απογοητευτικά. Αυτό μας οδηγεί στην απόφαση να καταψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα του 2016.
Καλούμε την διοίκηση να αλλάξει ρότα, να σταθεί αντάξια των περιστάσεων και των απαιτήσεων που έχει ένας ιστορικός δήμος, όπως ο δήμος Τρίπολης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο