Έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Arcadia Screenings. Με την προβολή του «Rabbit a la Berlin”

Στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Arcadia Screenings.

[iframe width=”650″ height=”375″ src=”https://www.youtube.com/embed/G2AMViakFHg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]


 

Την επίσημη έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του το φεστιβάλ να γίνει ένας ετήσιος θεσμός για την πόλη της Τρίπολης.

«Σας καλωσορίζουμε στην έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου αφιερωμένου στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενός θεσμού που φιλοδοξούμε να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε ένα πολύ σημαντικό ετήσιο γεγονός με διαγωνισμούς και εκπαιδευτική διάσταση και με την καθιέρωση βραβείου Κώστα Γαβρά».

 

 

Το μήνυμα τους για την εκδήλωση έστειλαν ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς και ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

 

Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στο μήνυμα του ανέφερε:

 

“Το Υπουργείο Παιδείας και εγώ προσωπικά σας εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο φεστιβάλ σας. Είναι σημαντικό το φεστιβάλ γιατί οι ταινίες του αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το φεστιβάλ μπορεί να αναδείξει όλες τις πλευρές μιας ζωής που πρέπει να αλλάξουμε. Ως Αρκάς που είμαι στηρίζω πλήρως το αίτημα σας, το αίτημα μας δηλαδή για να γίνει η Τρίπολη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021”.

 

Ο Κώστας Γαβράς με επιστολή την οποία ανέγνωσε ο κ. Σπυρόπουλος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021».

 

“Αγαπητοί μου συμπατριώτες σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την διπλή τιμή που μου προσφέρατε. Πρώτον με το να είμαι με τον αγαπημένο μου Μίκη Θεοδωράκη στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για να γίνει η Τρίπολη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021και δεύτερον γιατί με τιμήσατε δίνοντας το όνομα μου στο πρώτο βραβείο του φεστιβάλ”.

Αμέσως μετά ακολούθησε η προβολή του «Rabbit a la Berlin” του Bartosz Konopka από την Πολωνία και την Γερμανία

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο