Κ. Τζιούμης: «Απειλείται με κλείσιμο η ΚΕΔΗΤ - Το σκάνδαλο συνεχίζεται»

Δεκεμβρίου 04, 2015
Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο συνεχίσθηκε το σήριαλ της ΚΕΔΗΤ, χωρίς να δίνεται από τον κ. Δήμαρχο κανένα στοιχείο σχετικά με το σκάνδαλο στην επιχείρηση.


Εμείς, ως παράταξη, μετά την προτροπή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακλαμάνου, στο προηγούμενο συμβούλιο να επισκεφθούμε την ΚΕΔΗΤ και να μιλήσουμε με τους ορκωτούς λογιστές, για να μας ενημερώσουν για την πρόοδο του ελέγχου, επισκεφθήκαμε δύο φορές την επιχείρηση.
Διαπιστώσαμε ότι δεν είχαν πάει οι ορκωτοί λογιστές για μέρες και είχαν πάει την προηγούμενη εβδομάδα μία φορά μόνο.
Έτσι όμως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ελέγχου και δεν ξεκαθαρίζει γρήγορα η υπόθεση,που ταλανίζει την επιχείρηση και τον δήμο ολόκληρο,δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην λειτουργία της. Και το φοβερότερο όλων, στις επισκέψεις μας αυτές διαπιστώσαμε ότι η εταιρεία των ορκωτών που έχει αναλάβει τον έλεγχο, δεν έχει υπογράψει ακόμη σύμβαση με την ΚΕΔΗΤ για την διενέργεια του ελέγχου.
Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε, όπως πιστεύουμε και ο κάθε καλοπροαίρετος συμπολίτης μας, πως είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να μπαίνουν στην επιχείρηση να παίρνουν στοιχεία, τιμολόγια κ.λ.π. χωρίς να έχουν σύμβαση;
Κι όμως, κανένας από την διοίκηση δεν έχει την ευθιξία να αναλάβει τις ευθύνες του !!!
Έξι μήνες τώρα, λόγω του θέματος αυτού, η επιχείρηση δυσλειτουργεί. Οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, τα χρέη αυξάνουν (στο ΙΚΑ το χρέος έχει ξεπεράσει τις εκατό χιλιάδες ευρώ),χάθηκε η ρύθμιση των 100 δόσεων στο ΙΚΑ γιατί δεν πληρώθηκε μία δόση 500-600 ευρώ.
Μία εικόνα πλήρους διάλυσης δηλαδή, που φοβόμαστε ότι μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρότερα προβλήματα, ακόμη και στο κλείσιμο της επιχείρησης.
Ας καταλάβει επιτέλους η Δημοτική Αρχή, ότι αν οδηγηθεί σε κλείσιμο η ΚΕΔΗΤ, δεκάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο και το κυριότερο, οι συμπολίτες μας θα στερηθούν τις σημαντικότατες υπηρεσίες που προσφέρει, χρόνια τώρα, αυτή η επιχείρηση (βοήθεια στο σπίτι, παιδικοί σταθμοί κ.λ.π.).
Όλα τα παραπάνω ετέθησαν από τον επικεφαλής μας κ Τζιούμη, προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, και η απάντηση του κ. Δημάρχου ουσιαστικά ήταν ότι για όλα φταίει ο πρώην πρόεδρος, κ. Τσούκας. Όμως ο κ. Τσούκας είχε ορισθεί από τον κ. Παυλή και όλο αυτό το διάστημα, μέχρι πριν 20 ημέρες περίπου που τον άλλαξε, ο κ. Παυλής τον στήριζε και μάλιστα σε όλα τα δημοτικά συμβούλια μιλούσε για τα θέματα της ΚΕΔΗΤ ο ίδιος ο δήμαρχος κι όχι ο κ.Τσούκας.
Επίσης οφείλει να τοποθετηθεί η κ. Μπρακουμάτσου, η οποία ήταν αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΤ όλο το επίμαχο διάστημα και τώρα έχει ορισθεί Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΤ.
Επιτέλους, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia