Αδέσποτα: Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για την πόλη μας προχωράει η έρευνα Εισαγγελέα

Νοεμβρίου 24, 2015
Το θέμα των αδέσποτων απασχόλησε για ακόμα μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο.


Αρχικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Σταματόπουλος ανέφερε: "Αυτή τη στιγμή στο Περθώρι υπάρχουν 23 ζώα εκ των οποίων τα πέντε έχουν νεογέννητα κουτάβια μετά από έλεγχο που έκανα με την αρμόδια υπηρεσία στον χώρο, πήραμε βεβαίωση και από την κτηνιατρική υπηρεσία ότι τα ζώα ταΐζονται κανονικά".

Ο Δημήτρης Παυλής ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις που υπάρχουν, αναφέροντας ότι η αρμόδια επιτροπή έχει γίνει έκθεση καταλληλότητας για όλα τα προτεινόμενα οικόπεδα και θα κληθούν ο ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις οικονομικές τους προσφορές.

Ο Παρασκευάς Νίκου ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα, καθώς υπάρχουν δεδομένα που έχουν να κάνουν με τη σωστή φροντίδα των ζώων και επίσης ότι πρέπει να υπάρχουν σταθερά σημεία σίτισης των ζώων. Επίσης, να γίνει προώθηση υιοθεσίας αδέσποτων με ευνοϊκούς όρους, για δωρεάν τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν για ένα χρόνο από το Δήμο. Πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όπως σημείωσαν οι αρμόδιοι.

Ο κ. Τσιαμούλος επεσήμανε: «Έχουμε πολλές επιθέσεις και θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα θα έχουμε νομικά θέματα».

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia