SmsParking – Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση του συστήματος διαχείρισης θέσεων στάθμευσης για την πόλη της Τρίπολης

Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση του συστήματος διαχείρισης θέσεων στάθμευσης για την πόλη της Τρίπολης. Στην πρώτη φάση περιλαμβάνεται η σχεδίαση και υλοποίηση της βάσης δεδομένων και η ανάπτυξη της βασικής εφαρμογής, καθώς επίσης και η υλοποίηση της βασικής εφαρμογής υποστήριξης του ελέγχου.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, μπορεί να ξεκινήσει η παροχή της υπηρεσίας, καθώς οι πολίτες θα μπορούν να δεσμεύουν θέσεις και οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι να ελέγχουν την εφαρμογή του μέτρου.

Η δέσμευση των θέσεων από τους πολίτες, θα γίνεται μέσω αποστολής κατάλληλα διαμορφωμένου μηνύματος SMS σε πενταψήφιο αριθμό.

Το σύστημα θα παρέχει στο προσωπικό, που επιφορτίζεται με την αστυνόμευση της ελεγχόμενης στάθμευσης, κατάλληλη γραφική διεπαφή, που θα παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τις δεσμευμένες και τις ελεύθερες θέσεις.

Προς το διοικητικό προσωπικό, θα παρέχεται κατάλληλη γραφική διεπαφή που θα παρουσιάζει αναλυτικά στατιστικά και οικονομικά στοιχεία για την πορεία της εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Προς τους πολίτες και το ευρύ κοινό, το σύστημα θα παρέχει κατάλληλη διεπαφή, που θα παρουσιάζει τις διαθέσιμες ελεύθερες θέσεις σε κάθε χρονική στιγμή.

Στην αρχιτεκτονική του ηλεκτρονικού συστήματος, θα περιλαμβάνεται η κατάλληλη μεθοδολογία εφαρμογής δέσμης υπηρεσιών προς το δήμο και προς τους πολίτες, ανάπτυξη εφαρμογών δέσμευσης της θέσης, ελέγχου των θέσεων κενών και μη, συγκέντρωση στατιστικών δεδομένων, επισήμανσης ελευθέρων θέσεων στο χάρτη κλπ..

smsparking1

Το μέτρο της ελεγχόμενης ηλεκτρονικής στάθμευσης θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον έως το τέλος του Αυγούστου 2018. Σε οποιαδήποτε στιγμή η ελεγχόμενη στάθμευση θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 700 θέσεις πάρκινγκ από τις οποίες τουλάχιστον 200 στις περιοχές που ενδεικτικά αναφέρονται: Πλατεία Αγίου Βασιλείου, 28ης Οκτωβρίου, Ουάσιγκτον, Κύπρου, Γρηγορίου Έ, Νεομάρτυρος Δημητρίου, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Πλατεία Ανεξαρτησίας, Σπετσεροπούλου, Δεληγιάννη, Φωτάκου, Νικηταρά, Δαρειώτου, Ουάσιγκτον, Ερμού, Δημοτικός χώρος παλαιάς αγοράς, Δημητρακοπούλου, Οικονομίδου, Εθνικής Αντιστάσεως, Νεομάρτυρος Πάυλου, Αποστολοπουλου. Στις ανωτέρω 200 θέσεις κάθε SMS προς το σύστημα θα αντιστοιχεί το μέγιστο σε 1 ώρα στάθμευσης, ενώ στις λοιπές περιοχές κάθε SMS προς το σύστημα θα αντιστοιχεί το μέγιστο σε 3 ώρες στάθμευσης.

Το σύστημα θα διαχειρίζεται το σύνολο των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης που βρίσκονται σε οδούς και τουλάχιστον το 90% των συνολικών μη στεγασμένων θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου Τρίπολης. 

Η υπηρεσία θα προσφέρεται μέσω της άμεσης συνεργασίας τριών τουλάχιστον φορέων (του δήμου, του φορέα παροχής της ευφυούς υπηρεσίας και της εταιρίας διαχείρισης μηνυμάτων) και έμμεσης συνεργασίας των τεσσάρων εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

 

Δεύτερη φάση
Περιλαμβάνεται η στατιστική επεξεργασία των δεδομένων, τόσο ιστορικά όσο και σε πραγματικό χρόνο. Περιλαμβάνεται επίσης η γραφική παρουσίαση της τρέχουσας κατάστασης, ανά περιοχή. Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης, ο δήμος θα μπορεί να έχει κάθε στιγμή αναλυτική εικόνα, τόσο της τρέχουσας κατάστασης, όσο και του ιστορικού της χρήσης της εφαρμογής και των αναμενόμενων εσόδων του.

Τρίτη φάση
Σε αυτή τη φάση περιλαμβάνεται η υλοποίηση των ευφυών μικροεφαρμογών προς τους πολίτες, όπως για παράδειγμα η εύρεση ελεύθερης θέσης κοντά στην τρέχουσα τοποθεσία τους. Οι εφαρμογές αυτής της φάσης βασίζονται σε λογική «κλειστού συστήματος» και μπορούν να λειτουργήσουν με επιτυχία μόνο αν το μέτρο έχει ήδη πετύχει ευρεία εφαρμογή. Επίσης περιλαμβάνει την συντήρηση του έργου από την έναρξη της λειτουργίας του.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα
Μετάβαση στο περιεχόμενο